U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Militairen Jakarta keren zich tegen oproerpolitie
JAKARTA, 13 MEI. Indonesische militairen hebben zich vanmorgen in Jakarta opgeworpen als levend schild tussen betogers en opdringende leden van de Mobiele Brigade. Dit politieonderdeel schoot gisteren zeven studenten van de elite-universiteit Trisakti dood. Toen gehelmde en gewapende politiemannen, in de lucht vurend, oprukten naar de stenen gooiende menigte, posteerden militairen van het hoofdstedelijke garnizoen zich tussen betogers en agenten. De uitzinnige menigte scandeerde daarop: ,,Hidup ABRI!'' (Leve het leger).

Charters met supporters toch naar Schiphol
SCHIPHOL, 13 MEI. De finale van de Champions League tussen Juventus en Real Madrid kan volgende week woensdag in de Amsterdam Arena worden gespeeld. De vervoersproblemen zijn vanochtend opgelost, nadat het ministerie van Verkeer en Waterstaat meldde dat de negentig charters met supporters dispensatie krijgen om op Schiphol te landen.

Uitslag stemming per computer is oncontroleerbaar
DEN HAAG, 13 MEI. Er bestaat geen zekerheid over de vraag of de uitslag van de Kamerverkiezingen zoals de Kiesraad die begin van deze week heeft vastgesteld, daadwerkelijk de goede uitslag is. Achteraf is niet na te gaan of één of meer van de stemcomputers waarmee 80 procent van de stemmen wordt geteld, een fout hebben gemaakt bij het registeren van de stem van de kiezer.

Fortis: 20 miljard voor bank in België
ROTTERDAM, 13 MEI. Bankverzekeraar Fortis gaat de Belgische Generale Bank overnemen. De acquisitie van de Belgische bank is met een waarde van 20 miljard gulden de grootste in de Nederlandse geschiedenis. De overname wordt grotendeels betaald door de uitgifte van nieuwe aandelen. Maandag hoopt Fortis (Amev, MeesPierson, VSB) met een concreet bod op alle aandelen Generale Bank te komen.

Tien doden bij luchtaanvallen in Zuid-Libanon
BAR ELIAS, 13 MEI. Bij Israelische luchtaanvallen op doelen in het oosten van Libanon zijn vanmorgen vroeg tien leden van een radicale Palestijnse splintergroep gedood, aldus Libanese veiligheidsdiensten. De aanval was gericht op een trainingscentrum van de groep Fatah Opstand, die zich heeft afgescheiden van Yasser Arafats Fatah-beweging, in de Beka'a-vallei.

EU wil boycot nederzettingen
BRUSSEL, 13 MEI. De Europese Commissie heeft de vijftien lidstaten van de Europese Unie opgeroepen om de joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook uit te sluiten van de voordelen die voortvloeien uit het associatie-akkoord dat de EU met Israel heeft gesloten. Dat meldt AFP op basis van bronnen bij de Commissie.

Asielzoekers niet naar Venlose flat
VENLO/DEN HAAG, 13 MEI. De opvang van tweeduizend asielzoekers in een flat in Venlo gaat niet door. In plaats daarvan wijst de gemeente dit jaar nog een nieuwe locatie aan voor een permanent onderkomen voor vijfhonderd vluchtelingen.

'Archief mocht niet vernietigd'
DEN HAAG, 13 MEI. De inlichtingen- en veiligheidsdiensten hebben ten onrechte documenten vernietigd. De voormalige secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken is ,,ambtelijk tekort geschoten''. De Tweede Kamer is verkeerd ingelicht over de vernietiging. Het archief van de Militaire Inlichtingendienst (MID) is ,,chaotisch''.

Verbod in EU op tabaksreclame
STRAATSBURG, 13 MEI. Het Europees Parlement heeft vanmiddag in meerderheid ingestemd met een verbod op tabaksreclame in de Europese Unie. Er komt een overgangsperiode tot 2006.

Brundtland gekozen als hoofd van WHO
GENEVE, 13 MEI. De lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hebben vanmorgen de voormalige Noorse premier Gro Harlem Brundtland gekozen tot directeur-generaal van de VN-organisatie. Zij volgt de Japanner Hiroshi Nakajima op, die tien jaar aan het hoofd stond van de WHO. De Japanner werd in toenemende mate bekritiseerd, onder andere wegens racistische uitlatingen jegens Afrikanen.

Tony Blair wil Socialistische Internationale openbreken
LONDEN, 13 MEI. De Britse premier Blair wil een debat binnen centrum-linkse partijen in de wereld over de vernieuwing van de sociaal-democratie. Een dergelijk debat of 'open dialoog' moet de klassieke socialistische partijen omvatten, aangesloten bij de Socialistische Internationale, maar ook bijvoorbeeld de Amerikaanse Democratische Partij.

NRC Webpagina's
13 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank Internetbankieren

BMW - huisselectie showroom

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)