U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Voorlichters politiek of a-politiek?
De afgelopen week rondden het CDA en de PvdA hun zoektocht af naar een nieuwe politieke voorlichter voor hun Tweede-Kamerfracties. PvdA-voorzitter Adelmund maakte vorige week zaterdag in haar 'Hollands Dagboek' in NRC Handelsblad al melding van de sollicitatieprocedure.



PvdA-top voert zelf het woord
De laatste keer dat de PvdA een echte politieke woordvoerder nodig had, was begin jaren negentig. De partij stond op instorten door de WAO-crisis. PvdA-politici vochten elkaar de tent uit. Het lekken over interne strubbelingen nam endemische vormen aan.



Van Thijn blijft 'een Hansje in bessenland'
Drie weinig succesvolle optredens leverden evenzovele dagboeken op. Vorige week verscheen het laatste na zijn missie als waarnemer in Bosnie. Ed van Thijn, een man die zich onterecht slachtoffer van de wereld voelt.



Alarm naar foute land
Mobiele bellers die in zuidelijke grensgebieden het nieuwe alarmnummer 112 intikken, lopen de kans doorverbonden te worden met een Belgische en Duitse alarmcentrale.



Saddam klaagt journalist aan wegens smaad
De Iraakse leider Saddam Hussein heeft een proces aangespannen tegen de hoofdredacteur van het Franse weekblad Le Nouvel Observateur, Jean Daniel, wegens ,,belediging en laster''.



Designprijs Rotterdam voor leestafel
De Designprijs Rotterdam 1997 is toegekend aan een 'leestafel voor oude en nieuwe media'. Dat heeft de internationale jury van de designprijs, waaraan een bedrag van 40.000 gulden is verbonden, zaterdag in de Kunsthal in Rotterdam bekend gemaakt.



De media hebben meer uit te leggen
De krant is de laatste jaren van de bergtop van het eigen gelijk afgedaald. Journalistieke ethiek is niet iets hoger dan de moraal van gewone mensen.



ABN Amro moet telefonistes beter betalen
Het Scheidsgerecht voor het bankbedrijf heeft ABN Amro vrijdag in het ongelijk gesteld in het conflict dat de bank had met de medewerkers van haar call centre (telefonische dienstverlening).



Belgacom: 3.500 banen schrappen
Het Belgische telecommunicatiebedrijf Belgacom wil de komende twee jaar 3.500 tot 5.000 van zijn huidige 25.000 arbeidsplaatsen schrappen.



Zwitserland privatiseert telecombedrijf
Swiss Telecom wordt in 1998 gedeeltelijk geprivatiseerd. De Zwitserse regering heeft dit weekend bekendgemaakt dat in de tweede helft van volgend jaar 49 procent van de aandelen in het Zwitserse telecombedrijf naar de de beurs zal worden gebracht.



Modebranche betaalt tv-programma
Gesponsorde tv-programma's doen het goed. Onlangs kwam er weer eentje bij: Tearoom, gesponsord door Air Miles. Nu willen ook de modewinkeliers met een eigen tv-programma komen, in navolging van de woonbranche. De kijkers vinden non-spot advertising minder irritant dan reclame.



KNP BT neemt Brits computerbedrijf over
Computerleverancier Info'Products Europe, onderdeel van KNP BT, heeft de Britse collega Simmons Magee overgenomen. Dit in Basingstoke gevestigde bedrijf levert personal computers en programmatuur. Er zijn 180 mensen in dienst. De omzet is 60 miljoen pond (180 miljoen gulden) per jaar. KNP BT is al geruime tijd bezig zijn positie op de kantorenmarkt te versterken. Met de verwerving van Simmons Magee wordt Info'Products een van de groten op de Britse markt voor personal computers, de op een na grootste van Europa.



NRC Webpagina's
3 MAART 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)