U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Designprijs Rotterdam voor leestafel


ROTTERDAM, 3 MAART. De Designprijs Rotterdam 1997 is toegekend aan een 'leestafel voor oude en nieuwe media'. Dat heeft de internationale jury van de designprijs, waaraan een bedrag van 40.000 gulden is verbonden, zaterdag in de Kunsthal in Rotterdam bekend gemaakt.

De tafel is ontworpen door Caroline Nevejan en Marleen Stikker van de Maatschappij voor Oude en Nieuwe Media (http://www.waag.org), die vorig jaar haar intrek nam in de Waag in Amsterdam, en Rolf Pixley, Mieke Gerritzen, Janine Huizinga en Jaap Dijkman. In de tafel zijn beeldschermen ingebouwd, zodat er behalve kranten ook nieuwe media zoals internet aan kunnen worden geraadpleegd. (http://www.waag.org/maatschap/projects/readin/leestafel.html)

De jury, die onder anderen bestond uit de Duitse ontwerper Ingo Maurer en de Engelse directeur van het Vormgevingsinstituut John Thackara, noemde de leestafel, ,,een plek om langzaam, in het eigen tempo, vertrouwd te raken met een nieuwe manier van communiceren.''

Voor de Designprijs, die dit jaar voor de vijfde keer werd uitgereikt, waren 28 produkten genomineerd. Bezoekers van de Kunsthal, waar de genomineerde ontwerpen de afgelopen maand tentoongesteld werden, kozen de 'knotted chair' van Marcel Wanders als favoriet. Deze stoel is gemaakt van aan elkaar geknoopte stukjes touw.

NRC Webpagina's
3 MAART 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)