U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 

Dossier Millenniumprobleem

Verlate fout millennium in Noorwegen
(2 januari 2001)
Een verlate millenniumbug heeft afgelopen weekeinde de Noorse spoorwegen getroffen. De computerfout manifesteerde zich zondagmorgen toen 13 supersnelle expresstreinen rond de luchthaven Oslo en 16 langeafstandstreinen niet wilden starten.

ECB haalt millenniumgeld terug
(13 januari 2000)
Het Eurosysteem voerde op 5 januari een geldmarktverkrappende 'fine-tuning' transactie uit, de eerste in zijn bestaan. Het ging daarbij om een snelle variabele rentetender, waarbij banken zelf aangeven tegen welk tarief ze hun overtollige geld bij de ECB willen stallen.

Millennium-bug duikt op bij credit cards VS
(8 januari 2000)
Amerikaanse houders van credit cards lopen de kans meermalen te worden aangeslagen voor dezelfde aankoop, als gevolg van niet-millenniumbestendige software. De credit-cardbedrijven Visa en Mastercard lieten gisteren weten wel te zullen checken op dubbele aanslagen, maar adviseerden hun klanten om zelf ook goed bij te houden of er niet te veel van hun rekening wordt afgeschreven.

Millenniumbug veroorzaakt geen problemen
(3 januari 2000)
De millenniumbug heeft niet toegeslagen. Nu van Nieuw Zeeland, Japan en Korea tot aan West-Europa het zakelijke en financiële verkeer weer op gang is gekomen kan veilig worden geconcludeerd dat de gevreesde chaos niet zal uitbreken. Wat er nog aan storingen zal optreden komt niet synchroon en kan worden verholpen zonder dat nationale systemen gevaar lopen.

Van Boxtel content ondanks kosten
(3 januari 2000)
Minister Van Boxtel, verantwoordelijk voor het oplossen van eventuele millenniumproblemen, en millenniumplatform-voorzitter Timmer vinden dat terecht 20 miljard gulden in de bestrijding van millenniumbugs is geïnvesteerd.

Beurzen zonder probleem van start
(3 januari 2000)
De financiële wereld lijkt de eeuwwisseling goed te hebben doorstaan. De aandelenhandel op de Amsterdamse effectenbeurs is vanmorgen ongehinderd van start gegaan met een erecord. De pin- en geldautomaten zijn dit weekeinde blijven werken. Buitenlandse betaaltransacties werden ook in de nieuwjaarsnacht zonder problemen verwerkt. De banken hebben alleen 600 winkels, die hun pin-automaat nog niet in orde hadden, vandaag afgesloten van het betaalsysteem.

Doemdenkers jaar 2000 zien nu een hausse
(3 januari 2000)
Nederland gaf 20 miljard gulden uit aan een rimpel- loze eeuwwisseling. Maar ook landen die minder spendeerden kenden weinig problemen. Volgens auto- matiseerders was het geld toch welbesteed. Zij maken zich op voor een nieuwe IT-hausse.

Soepele jaarwisseling grote bedrijven
(3 januari 2000)
Het Nederlandse bedrijfsleven heeft geen enkel probleem ondervonden bij de overgang naar het jaar 2000. "Er is niets gebeurd", zeggen ze bij Albert Heijn, Shell, Heineken of de KLM.

NRC Webpagina's
2 januari 2001

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)