Klik hier
Vrijdag 3 november 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws

Het onorthodoxe seksleven van Amerikaanse bejaarden:

het magazine M

Hoe lang kan het zich steeds verder verenigende Europa het nog stellen zonder grondwet? Maak uw eigen Europese grondwet.
Passie voor dansen in Profiel.
Failliet door E-Bay in de digitale leestafel.
Hoe liep het af met een beursjunk? Adriaan Hiele beantwoordt vragen van lezers.
Weg met content en e-commerce. De redactie zoekt Nederlandse begrippen voor Nieuwe Economie-jargon. Discussieer mee.
Denk mee over het Het ideale gedicht van Nederland.
In het nieuws:
Dossier Clickfonds
Dossier KLM
Dossier Amerikaanse verkiezingen
Dossier KPN
Dossier Telecom
Dossier Kok - Van Aartsen
Dossier Vredesproces Midden-Oosten
Dossier Suriname


LONDEN - De Russische schaker Gari Kasparov moest gisteren in Londen afstand doen van de wereldtitel van zijn eigen bond. Zijn landgenoot Vladimir Kramnik doorbrak in de vijftiende partij van de WK-match de hegemonie van de schaker van wie wordt beweerd dat hij de sterkste aller tijden is.
(Foto AP)

Nieuwe steunactie van ECB voor euro
Voor de derde maal in twee maanden heeft de Europese Centrale Bank (ECB) op de valutamarkt met interventies ingegrepen in de koers van de euro.

Kok en Van Aartsen: weer vrede
Premier Kok en minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) hebben hun controverse bijgelegd. Ze willen "een dikke streep" onder hun ruzie zetten en "samen de weg vooruit" kiezen.

'Wij gezinsvoogden lopen op ons tandvlees'
Kinderbeschermers hebben geen tijd meer voor kinderen. Gisteren gingen 600 gezinsvoogden de straat op om te protesteren tegen een overmaat aan administratief werk.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag
Den Haag

Financieel-economische achtergronden op www.nrc.nl/Economie

Test je kennis van het nieuws op http://studiehuis.nrc.nl

Klik hier


Krekel
Krekel
Viagra in het
ziekenfondspakket,
daar blijven wij ons
hard voor maken

Regering Israël geeft Palestijnen 24 uur
Ondanks aanhoudend geweld, waaronder een bomaanslag in Jeruzalem, heeft de Israëlische premier Ehud Barak de Palestijnse leider Yasser Arafat gisteren een etmaal de tijd te geven om een bestand van kracht te laten worden waarover minister Shimon Peres woensdagnacht in Gaza overstemming bereikte met de Palestijnse leider.

Peres werpt zich op als verdediger van Arafat
De Israëlische oud-premier Shimon Peres, de afgelopen jaren naar de achtergrond weggedrukt, speelt nu weer een hoofdrol in de pogingen de Palestijnse opstand te bezweren.



Niet voor dreuzels:

het Harry Potterhoekje

 
Blair op stadse kaplaarsjes in het Engelse water
De hevigste overstromingen van de afgelopen vijftig jaar teisteren Engeland en Wales. Voor premier Blair reden klimaatverandering eindelijk serieus te nemen.

Unita claimt vliegongeluk in Angola
De Angolese rebellenorganisatie Unita heeft gisteren de verantwoordelijkheid opgeëist voor het vliegtuigongeluk dinsdag in Noord-Angola waarbij alle 48 inzittenden om het leven kwamen. Een claim die door de regering wordt betwist.

Dave Eggers wil volledige openheid
De roman 'Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit' van Dave Eggers was in Amerika een sensatie, niet door de inhoud als wel door de ongebruikelijke vorm. "Er zit géén ironie in dit boek!"

NMa doet inval bij twee telecombedrijven
Medewerkers van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zijn vanochtend vroeg binnengevallen bij de telecombedrijven Telfort en Versatel in Amsterdam Zuid-Oost. Aanleiding voor het 'onaangekondigd bezoek' is dat de kartelwaakhond "een redelijk vermoeden" heeft dat de twee ondernemingen gezamenlijk hebben geprobeerd de veiling van UMTS-frequenties te beïnvloeden.

Tourdirecteur verdiept zich niet in dopingzaken
Tourdirecteur Jean-Marie Leblanc werd gisteren gehoord in het dopingproces over de wielerploeg Festina. "Nee, ik heb nooit doping gebruikt", zei de Fransman voor de rechtbank in Lille.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Veel liefs uit Den Haag
In een theatrale sessie hebben minister-president Kok en minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) gisteravond verklaard dat zij weer volledig op één lijn met elkaar zitten.


C U L T U R E E L   S U P P L E M E N T
* Ontmaagdingspop
Tieneridool Britney Spears is bewust maagd en voor Tony Blair hét voorbeeld voor de Britse jeugd. Nog nooit was maagdelijkheid zo verleidelijk.

B O E K E N
* Geen woorden, maar daden
Jezus is God niet, schreef H.M. Kuitert twee jaar geleden, maar een joodse leraar. In zijn nieuwe boek neemt de protestantse theoloog ook afscheid van God de Vader. Die doctrine verdraagt zich niet met de rede. Is er nog plek voor godsdienst in een wereld die gelooft in feiten?

B O E K E N
* Achtervolgd door haar schaduw
De Verlichting geldt als het begin van de moderniteit, beheerst door rede en wetenschap. Engeland liep daarbij voorop, al krijgt Frankrijk vaak de meeste eer. Maar de achttiende eeuw was complexer dan het cliché wil: de Verlichting droeg haar tegendeel al in zich.

Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Paul de Leeuw
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad