U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Leuk doordraven
Een avond van praten en doordraven. De Avro somberde in Publieke Tribune over techno- voer, maar in het slotdebat Een Geweldige Tijd! juichte de jubilerende VARA 'voorwaarts kameraden' over de toekomst in de wetenschap.


T V   V O O R A F :


Aartsleugenaar wordt stalker
Een paar honderd mensen in Nederland lijden aan het Münchhausen by proxy-syndroom, dat genoemd is naar de beroemde baron die zoveel verhalen uit zijn duim zoog. In de tweedelige thrillerserie Belager van Dana Nechushtan (Total loss, Ivoren wachters) speelt Pierre Bokma een wethouder van Economische Zaken die lijdt aan dit syndroom: hij maakt zijn kinderen opzettelijk ziek om zelf de aandacht van de artsen te trekken, en verzint allerlei smoesjes om hun blauwe plekken en hoofdwonden te verklaren.


F I L M   V O O R A F :


Sugarland Express
Ieder mens heeft eigenschappen die zich verraden in details. Zo wijst een wegkijkende blik op verlegenheid. Een filmmaker gebruikt dat om zijn personages te schetsen. En een regisseur die erop vertrouwt dat zijn publiek hieraan genoeg heeft om de karakterpsychologie te begrijpen, laat overvloedige verbale uitleggerij dus achterwege.


NRC Webpagina's
3 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad