U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Nieuwe steunactie van ECB voor euro
Voor de derde maal in twee maanden heeft de Europese Centrale Bank (ECB) op de valutamarkt met interventies ingegrepen in de koers van de euro.

Verdenking leidt tot invallen bij telecombedrijven
Medewerkers van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zijn vanochtend vroeg binnengevallen bij de telecombedrijven Telfort en Versatel in Amsterdam Zuid-Oost. Aanleiding voor het 'onaangekondigd bezoek' is dat de kartelwaakhond "een redelijk vermoeden" heeft dat de twee ondernemingen gezamenlijk hebben geprobeerd de veiling van UMTS-frequenties te beïnvloeden. Dergelijk afgestemd gedrag kan strijdig zijn met de Mededingingsswet, aldus de NMa in een verklaring.

Regering Israël geeft Palestijnen 24 uur
Ondanks aanhoudend geweld, waaronder een bomaanslag in Jeruzalem, heeft de Israëlische premier Ehud Barak de Palestijnse leider Yasser Arafat gisteren een etmaal de tijd te geven om een bestand van kracht te laten worden waarover minister Shimon Peres woensdagnacht in Gaza overstemming bereikte met de Palestijnse leider.

Kok en Van Aartsen: weer vrede
Door onze politieke redactie
Premier Kok en minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) hebben hun controverse bijgelegd. Ze willen "een dikke streep" onder hun ruzie zetten en "samen de weg vooruit" kiezen.

Bush reed in 1976 onder invloed
De Republikeinse presidentskandidaat George W. Bush heeft toegegeven in 1976 beboet te zijn wegens het rijden onder invloed van alcohol. Dat nieuws kwam gisteren van een plaatselijke televisiezender in Maine. Journaliste Erin Fehlau zei het verhaal te hebben gehoord van een politieagent die bij toeval een gesprek tussen advocaten in een rechtszaal in Portland over het voorval zou hebben opgevangen.

Slachtoffers misdrijven kunnen justitie bellen
Het openbaar ministerie in Amsterdam gaat op 1 december een telefoonnummer openstellen waar slachtoffers van misdrijven informatie kunnen krijgen over de behandeling van hun zaak. Ook kunnen ze informatie krijgen over mogelijkheden voor schadevergoeding.

Winst Unilever daalt vijf procent
De nettowinst van Unilever is in het derde kwartaal van dit jaar met 5 procent gedaald naar 806 miljoen euro. De aankopen van Slim-Fast, Ben & Jerry's, Cressida en Amora Maille drukten de cijfers.

Belgische hof weert kunstwerk
De Belgische kunstenaar Carsten Höller, die een project had opgezet rond wijlen koning Boudewijn, wordt van een Brusselse tentoonstelling geweerd. Dat is gebeurd op instigatie van het Belgische hof.

Siemens maakt tolpoorten niet
Een consortium onder leiding van Siemens Nederland blijkt zich uit 'strategische overwegingen' te hebben teruggetrokken als gegadigde voor het contract voor elektronische tolpoorten in de Randstad.

Positie president Filipijnen wankel
De steun voor de Filipijnse president Estrada, tegen wie een afzettingsprocedure loopt, brokkelt verder af. Een minister heeft ontslag genomen en veertig parlementariërs zijn overgelopen naar de oppositie.

Inval FIOD bij directeur GOM
De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft huiszoeking gedaan bij voormalig directeur W. Vrijhoef van de Gelderse Ontwikkelingsmaatschappij. De FIOD zoekt bewijzen voor belastingfraude en valsheid in geschrifte.

Geert Mak wint Trouw-prijs
De journalist Geert Mak heeft de veertiende Trouw Publieksprijs voor het Nederlandse boek 2000 gewonnen. Een op de drie stemmers vond zijn 'De eeuw van mijn vader' het mooiste boek van het jaar.

NRC Webpagina's
3 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad