Klik hier
Zaterdag 14 - Zondag 15 oktober 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws


Financieel-economische achtergronden op www.nrc.nl/Economie

Het Leeuwenhoekje van Paul de Leeuw: Wellustige Coby gaf zich over aan de hemelse geneugten des Aalsmeerders leven.
Profiel: het blauwe gevoel van KLM
Apestaartje over de dienstverlening van UPC.
Een wiskundige vergelijking op het lichaam in de digitale leestafel.
Nieuws en achtergronden over de val van Milosevic in het dossier.
Lijst met legionellahotels.
In het nieuws:
Dossier Amerikaanse verkiezingen
Dossier KLM
Dossier KPN Telecom
Dossier UPC
Dossier Elektronisch zakendoen
Dossier Val Milosevic
Dossier Van Aartsen


Het stijlboek van NRC Handelsblad

Laatste nieuws:

Arafat en Barak naar top in Egypte
De Palestijnse leider Yasser Arafat en de Israëlische premier Barak komen maandag naar de speciale top in Egypte. Daar zal gepoogd worden een eind te maken aan het geweld tussen Israël en de Palestijnen. Ook de Amerikaanse president Bill Clinton en VN-secretaris-generaal Kofi Annan zullen bij de top aanwezig zijn.

Nederland garant voor nieuwe leningen Suriname
Suriname wordt in staat gesteld nieuwe leningen op de internationale kapitaalmarkt te sluiten. Nederland zal garant staan voor de leningen. Dat heeft minister Herfkens van Ontwikkelingssamenwerking toegezegd tijdens haar werkbezoek aan Parimaribo.


Een Israëlische politieman en een Palestijn staan tegenover elkaar in Jeruzalem waar de Israëliërs de Palestijnen vrijdag verhinderden te bidden in de al-Aqsa-moskee.
(Foto Reuters)

Uit de krant van zaterdag:

Ondanks geruzie, één tegen Israël
Yasser Arafat is een jood, zeggen veel Palestijnen in Oost-Jeruzalem, heel verbitterd. Hun dagelijks leven is grondig verstoord. Angst heerst overal.

Pronk: bouwen in groene hart mag
Minister Pronk (VROM) wil bebouwing toestaan in het groene hart. Daarmee wordt het onschendbare karakter van het gebied, dat althans op papier geldt, opgegeven.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

Test je kennis van het nieuws op http://studiehuis.nrc.nl

Klik hier


Krekel
Krekel
Vredesprijs
naar Kim - wat
zal die Sharon
teleurgesteld zijn

Inzameling voor de Molukken
De grote Nederlandse hulporganisaties en een aantal gemeenten zijn gisteren gezamenlijk een inzamelingsactie begonnen voor de Molukken. Doel is fondsen te werven voor humanitaire noodhulp en wederopbouw.

Voor de 'jongens' is missie Eritrea 'perfect'
Volgende week valt het besluit over hun vertrek. De mariniers van het tweede bataljon bereiden zich voor op Eritrea. En ze hebben er zin in.

 
Ambtenaren bedingen kortingen op privé- aankopen
emeenteambtenaren bedingen of accepteren op grote schaal korting op privé-aankopen bij winkeliers in hun gemeente. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad. Volgens het Tweede-Kamerlid Duijkers (PvdA) zijn de collectieve kortingsafspraken een vorm van passieve corruptie.

Akkoord in Servië over verkiezingen
De aanhangers van de nieuwe Joegoslavische president Kostunica en die van zijn voorganger Mi losevic hebben gisteren overeenstemming bereikt over ver vroegde parlementsverkiezingen in Servië op 24 december.

Wellink is verbolgen over vonnis
De Nederlandsche Bank (DNB) is verbolgen dat zij vertrouwelijke informatie zonder overleg vooraf moet overleggen aan de rechter-commissaris. Bankpresident Wellink vindt een rechterlijk vonnis over deze zaak 'een dolksteek in de rug'.

Zelfkritiek valt UPC zwaar
Klanten en beleggers nemen het kabelbedrijf UPC in de houdgreep. Verrassend vindt het management. "Wij behoren tot de grote successtories van het nieuwe millennium'.

Catalaanse held in Gelderse luwte
In de luwte van de hectische voetbalwereld bouwt Ronald Koeman (37) aan het elftal van Vitesse. De Arnhemse ploeg is koploper in de eredivisie. Morgen speelt Vitesse tegen Ajax.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Aanmoedigingsprijs
De jaarlijkse toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede is een prestigieus eerbetoon, maar herbergt nog geen garantie in zich voor duurzame vrede. Eerdere prijswinnaars als Aung San Suu Kyi (1991), Yasser Arafat en Shimon Peres (die in 1994 werden beloond, samen met de vermoorde Israelische premier Yitzhak Rabin) en de Noord-Ierse onderhandelaars John Hume en David Trimble (1998) kunnen daarover meepraten.


Z A T E R D A G S   B I J V O E G S E L
* Poort naar de welvaart
Een Egyptenaar die naar Nederland wil, hoeft geen beroep te doen op mensensmokkelaars. Het is relatief simpel om een verhaal te verzinnen, en legaal een visum te krijgen. De Haagse regelgeving nodigt uit tot misbruik. 'Nederland is het putje van Europa.'

W E T E N S C H A P   E N   O N D E R W I J S
* Nobel 2000: onmogelijke stroom, zenuwcontact en een sandwich met chips
De prijzen voor schei-, natuur- en geneeskunde hebben dit jaar te maken met communicatie en elektriciteit. De elektrisch geleidende polymeren (chemie) zijn de directe opvolgers van het silicium waarmee veertig jaar geleden de eerste computerchip werd gemaakt (natuurkunde). En uit het synapsonderzoek (geneeskunde) blijkt dat elektriciteit én moleculen de basis van de zenuwcommunicatie vormen.

Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek
Paul de Leeuw

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad