Klik hier
Dinsdag 10 oktober 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
In M, het Magazine van NRC Handelsblad:

Een krankzinnig feest in de woestijn van Nevada:

Nyfer: herfst is niet rendabel
Nieuws en achtergronden over de val van Milosevic in het dossier.
Economie voor Jou: Wereldbank tegen armoede.
Blair houdt niet van een blauwdruk voor Europa: de speech van Blair in documenten.
Profiel: Kranten zijn niet bang voor de toekomst.
Een onteerde geisha in de Digitale Leestafel
De stemming: wel of geen Nederlandse militairen naar Eritrea?
In het nieuws:
Dossier Amerikaanse verkiezingen
Dossier KLM
Dossier Rijksbegroting 2001
Dossier Val Milosevic
Dossier Varkens
Sander Zeitsen, Ger de Rie en Bas van Schaik (v.l.n.r.) gisteren bij het verlaten van de gevangenis in Belgrado. Op de achtergrond staat Jeroen van Iersel. De vier zaten vast wegens een vermeend complot tegen de toenmalige Joegoslavische president Milosevic.
(Foto Reuters)
Politieacties tegen mensensmokkel
Met twee groot opgezette, maar afzonderlijke acties heeft de politie in Eindhoven en Den Haag gisteravond en vanochtend twee bendes mensensmokkelaars aangepakt.

Hof gewraakt in zaak Mink K.
Het Amsterdamse gerechtshof dat belast is met de berechting van wapenhandelaar Mink K., is gisteren gewraakt. Wegens vrees voor vooringenomenheid heeft een zogeheten wrakingskamer van het Amsterdamse gerechtshof gisteren de drie raadsheren opdracht gegeven de behandeling van de strafzaak tegen Mink K. neer te leggen.

Kamer: missie Eritrea 'doenbaar'
De brief die het kabinet gisteren aan de Tweede Kamer heeft gezonden over het inzetten van Nederlandse militairen in Eritrea, roept bij vrijwel alle fracties in de Kamer talrijke vragen op. Een meerderheid in de Kamer lijkt echter met de inzet te kunnen instemmen.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

Test je kennis van het nieuws op http://studiehuis.nrc.nl

Klik hier


Krekel
Krekel
Nobelprijswinnaar:
'Daar had ik niet
meer op durven
rekenen'

Werknemers ontslaan bazen in Belgrado
De revolutie in Belgrado heeft de kantorenwijk Novi Beograd bereikt: de aftocht van een onaantastbaar geachte concerndirecteur, Radoman Bozovic, die zijn ontslagbrief mag tekenen.

In december verkiezingen in Servië
De Servische bevolking gaat op 17 de cember naar de stembus om een nieuw parlement en een nieuwe president te kiezen. Dit hebben de leiders van de verschillende fracties in het Servische parlement besloten.

 
Israel verlengt ultimatum aan Palestijnen
De Israelische premier, Ehud Barak, heeft vannacht het ultimatum aan de Palestijnse leider Yasser Arafat om een einde te maken aan de Palestijnse opstand met drie vier dagen verlengd. Na een kabinetsberaad, dat tot vanochtend vijf uur duurde, zei Barak dat hij gehoor heeft gegeven aan het verzoek van talrijke wereldleiders daartoe.

Nobelprijs voor drie IT-pioniers
De Nobelprijs voor de natuurkunde 2000 is toegekend aan de Rus Zhores Alferov (70) en aan de Amerikanen Herbert Kroemer (72) en Jack Kilby (76).

Siemens verkoopt zelf mobieltje en ijskast op internet
Het Duitse elektronicaconcern Siemens heeft eigen internetwinkels geopend. Het concern wil onder meer op grote schaal consumentenelektronica (variërend van mobiele telefoons tot wasmachines) via internet rechtstreeks aan consumenten gaan verkopen.

Opties ASR na bod 76 miljoen waard
Het personeel van verzekeraar ASR (Amersfoortse Stad Rotterdam) verdient in totaal ruim 76 miljoen gulden dankzij het bod dat concurrent Fortis gisteren op alle aandelen ASR heeft uitgebracht. Dat bedrag kan worden afgeleid uit de hoeveelheid aandelenopties die volgens het meest recente jaarverslag in handen zijn van de medewerkers en de leden van de raad van bestuur.

Eredivisie NV wil meer greep op uitzendrechten
Een ruime meerderheid van de achttien clubs uit de eredivisie, verenigd in de Eredivisie NV (ENV), wil zo spoedig mogelijk een samenwerkingsverband met KPN Telecom en het Zwitserse bureau AIM sluiten. Die stellen de clubs 150 miljoen gulden per seizoen voor de uitzendrechten op televisie en internet in het vooruitzicht.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Het blok van België
De voorpagina van het progressieve Vlaamse dagblad De Morgen bestond gisteren uit één grote rouwadvertentie met de tekst: "Wij melden u met droefheid Antwerpen, Gent, Mechelen en vele andere." Elders in België werd gesproken over 'zwarte zondag'.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad