U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Ongekend tumult in de rechtszaal
Na zeventien dagen heeft het Amsterdamse gerechtshof gisteren de gijzeling van journalist Koen Voskuil ongedaan gemaakt. Hij werd vrijgelaten na een ongekend tumultueuze zittingsdag die het hof zelf fataal werd.

Etnische groepen aan het werk via werkgeverskrant
Arbeidsvoorziening Nederland gaat speciale kranten uitbrengen met daarin een aanbod van potentiële, etnische werknemers voor het midden- en kleinbedrijf. De komende twee weken zullen 50.000 zogenoemde kandidatenkranten aan werkgevers worden toegezonden.

Koersval EM.TV na foute cijfers
De beurswaarde van het Duitse mediaconcern EM.TV is gisteren met 30 procent gekelderd nadat bekend werd dat het bedrijf verkeerde halfjaarcijfers had gepubliceerd.

Premie Tiscali voor World Online is verdampt
Door de aanhoudende koersdaling van het aandeel Tiscali is de premie die de Italianen wilden betalen voor World Online geheel verdwenen. De Italianen willen hun bod toch doorzetten.

Scoren met slechte smaak
Een tank rijdt door de kapotgeschoten puinhopen van Grozny, de Mobiele Eenheid voert een demonstrant af en een opengereten walvis wordt bloedend binnengehaald aan boord van een walvisvaarder - en daaronder staat steeds: "Bleef alles maar zo mooi als een kunststof kozijn."

All Stars genomineerd voor Emmy Award
De VARA-dramaserie All Stars is in de Verenigde Staten doorgedrongen tot de finale van de internationale Emmy Awards. De voetbalserie dingt in de categorie drama, samen met zeven andere series, mee naar de prestigieuze prijs voor televisieproducties die op 20 november wordt uitgereikt.In mei werd de serie onderscheiden tijdens het Gouden Roos Festival in Montreux met de Zilveren Roos en de Persprijs. In de bewuste aflevering treedt het team van de diverse voetbalvrienden vriendschappelijk aan tegen een Duits elftal. De Nederlandse amateurs doen er alles aan om zich voor de verloren WK van 1974 te revancheren.All Stars wordt geregisseerd en geschreven door Jean van der Velde. De hoofdrollen worden onder anderen gespeeld door Roeland Fernhout, Kasper van Kooten, Thomas Acda, Cas Jansen, Daniël Boissevain en Antonie Kamerling. (ANP)

Stamhoofd strijdt tegen domeinkapers
Het hoofd van een indianenstam in het Amazonewoud is de strijd aangegaan met een vrouw uit Florida die het webadres www.yanomami.com in beslag heeft genomen. De vrouw wilde het webadres voor 25 duizend dollar veilen. Dit stemde het stamhoofd, Davi Kopenawa Yanomami, tot woede. Een commissie die opkomt voor de rechten van de Yanomami-indianen, heeft juristen in dienst genomen om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn om de naam op te eisen. (Reuters)

WOL eigenaar Nacamar
World Online wordt volledig eigenaar van Nacamar Groep. De Nederlandse internetaanbieder heeft een akkoord bereikt over de aankoop van het resterend belang van 32,8 procent in de Duitse branchegenoot. De betaling vindt deels in contanten en deels via de uitgifte van nieuwe aandelen plaats.

Spott van tv-scherm
Het tv-programma Spott verdwijnt eind oktober van het scherm bij RTL4. Volgens het Algemeen Dagblad zijn de makers niet tevreden over het interactieve programma dat 's middags aan elkaar wordt gepraat door Viola Holt. Op vrijdag 27 oktober is voorlopig de laatste uitzending. Het tv-programma Spott startte in augustus als multimediaproject van HMG, VNU en PCM. Het programma werd gezien als een aanvulling op de veilingsite Spott.nl, waar de initiatiefnemers 25 miljoen gulden in hebben gestopt.

Eircell in de verkoop
Het Ierse telecomconcern Eircom is in overleg over de verkoop van Eircell, zijn divisie voor mobiele telefonie. Gesprekspartner is het Britse Vodafone, dat bereid zou zijn 4 miljard euro (8,8 miljard gulden) neer te tellen. Het is niet uitgesloten dat er een biedingsslag ontstaat. KPN zit voor 21 procent in Eircom, maar wil van dat belang af.

Siemens verkoopt op internet
Het Duitse elektronicaconcern Siemens heeft eigen internetwinkels geopend. Het concern wil onder meer op grote schaal consumentenelektronica via internet verkopen.

Telecom en het Zwitserse bedrijf AIM stellen de achttien eredivisieclubs 150 miljoen gulden in het vooruitzicht voor de uitzendrechten op televisie en internet.


Het prachtig uitgevoerde Nobelchannel belicht de achtergronden van de Nobelprijs. Op de site laten prijswinnaars met videofragmenten zien wat het belang is van hun onderzoek en wat een en ander inhoudt. Op Nobelchannel is ook een biografie over het leven van Alfred Nobel (naar wie de prijzen zijn vernoemd) te vinden. In een database kan worden gezocht naar alle prijswinnaars in alle categorieën sinds 1901.
(www.nobelchannel.com)

NRC Webpagina's
10 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad