|
Coca-Cola
|
nieuw: Profiel Voedselveiligheid
In januari 1998 bleek uit een grootschalig onderzoek van de Europese Commissie dat elf procent van alle voedselproducten die in de Europese Unie wordt gecontroleerd, niet voldoet aan de warenwetten van de lidstaten. Met graanproducten zoals brood worden de meeste fouten gemaakt. Onlangs werden ook weer verhoogde concentraties van een giftige schimmel in Nederlands graan aangetroffen. Bij waren die gevoeliger lijken voor bederf, zoals melkproducten, valt het - relatief gezien - juist weer mee (zie grafiek).
De meeste voedingsschandalen halen de krant niet - of hooguit in de vorm van een advertentie. Keer op keer worden consumenten aangespoord blikken of pakken met een bepaalde houdbaarheidsdatum terug te brengen naar de winkel, "omdat het product niet aan onze strenge eisen voldoet".
Informatie over BSE-besmetting van vlees vindt u in Dossier BSE
|
NRC Webpagina's 5 februari 2001
|
Bovenkant pagina |
|