U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Virus goed voor baan
De gemeente Sneek wil met de 20-jarige man die vorige week het AnnaKournikova-computervirus verspreidde, praten over een toekomstige baan op de automatiseringafdeling.

Commentaar: Het Sneeker virus

Vakman Martijn Lindenberg heerst met harde hand over Studio Sport
Martijn Lindenberg vertrekt volgend jaar als chef van Studio Sport, zo maakte de NOS vorige week bekend. De aankondiging komt na een ware exodus van medewerkers. Om zijn sociale vaardigheden werd Lindenberg niet beroemd, wel om zijn grote vakmanschap als regisseur.

CV Lindenberg

Gevaren horeca op internet
Carnavalsvierders in Eindhoven kunnen vanaf vrijdag zelf de mate van risico kiezen dat ze willen lopen in horecazaken in die stad. Vanaf die dag zet de gemeente de namen van cafés en dancings die niet voldoende brandveilig zijn op internet (www.eindhoven.nl).

'RSI bij kinderen is een kwestie van tijd'
Waar computers komen, volgt vroeger of later ook RSI. Ook basisscholen,trots op hun computeronderwijs, moeten rekening gaan houden met leerlingen met een muisarm.

Grootscheepse verkoop verlicht schuld Telekom
Ron Sommer, de topman van Deutsche Telekom, wil nog dit jaar voor 37 miljard mark aan deelnemingen en onroerend goed afstoten om de hoge schuldenlast te verlichten. Sommer hoopt hiermee de lage koers van het aandeel op te krikken. De Telekom-topman ligt al weken onder vuur vanwege de dramatische koersval van het aandeel Telekom naar 26,50 euro.

GorillaPark rekent op nieuwe zak durfkapitaal
GorillaPark haalde vorig jaar 130 miljoen gulden op om te investeren in startende bedrijven. Ondanks de huidige scepsis van investeerders over de Nieuwe Economie, hoopt de incubator eind april op vers kapitaal.

'Klaar om te 'vuren'
De mobiele telefoon als modern wapen. Pesten gebeurt al via sms in het scherm van de gsm. Peter Rijnsburger ontwierp een handig holster of foedraal voor het wapen. Het holster hangt aan de broekriem en reikt tot op het dijbeen. De ontwerper heeft rekening gehouden met de zittende en staande positie: in beide gevallen zit het mobieltje niet in de weg.

Luifel en Luifel
Wanneer er net zoveel blauw op straat rondloopt als tegenwoordig op de Nederlandse televisie te zien is, kan Nederland met een gerust hart gaan slapen. En zeker vanavond, tijdens de nieuwste politieserie Luifel en Luifel. Want wie na de vele publiciteit en voorfilmpjes op SBS6 hoopt op het voorgespiegelde spannende uurtje televisie, komt helaas bedrogen uit.

Bulldozers door het land
Twee Nederlandse drama's binnen 26 minuten en 30 seconden. In de eerste wordt het reservaat van een clubje jongens onteigend omdat dit het recreatiegebied moet worden. In het tweede drama worden de hoofdrollen gespeeld door een jong boerenechtpaar dat hun boerderij op Tiengemeten moet verlaten omdat op dit eiland de natuur weer haar gang moet gaan, bouwland in moeras veranderd, enzovoort.

Hilversum volgens Den Haag
Femke Halsema (34) is sinds 1998 mediaspecialist voor GroenLinks.

Op vakantie met een tank
Met grote belangsteling volgde ik zondagochtend bij de VPRO de start van de driedelige radio- documentaire over de militaire oefeningen die tienduizenden Nederlandse militairen tussen 1959 en 1964 naar het Franse dorpje La Courtine brachten. Met heel veel belangstelling zelfs, want ook ik ben daar geweest.


Webtekst Minister Borst (Volksgezondheid) dreigt de prijzen van rookwaar flink te verhogen. Voor velen wellicht een goede reden te stoppen. De site van de Stichting Volksgezondheid en Roken geeft daarbij advies op maat, na het invullen van een uitgebreide vragenlijst op de site. Het persoonlijke advies wordt binnen acht dagen thuisgestuurd. Daarnaast biedt de site algemene informatie over roken en de effecten daarvan.
(www.stivoro.nl)

NRC Webpagina's
19 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad