U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Gevaren horeca op internet

Door een onzer redacteuren
EINDHOVEN, 19 FEBR. Carnavalsvierders in Eindhoven kunnen vanaf vrijdag zelf de mate van risico kiezen dat ze willen lopen in horecazaken in die stad. Vanaf die dag zet de gemeente de namen van cafés en dancings die niet voldoende brandveilig zijn op internet (www.eindhoven.nl).

Dat besluit is genomen, nadat gebleken is dat iets meer dan de helft van de gecontroleerde horecazaken in het uitgaanscentrum in de binnenstad niet voldoende veilig is. De ontdekking is gedaan door medewerkers van brandweer, politie en gemeente. Vorige week donderdag en vrijdag controleerden zij 94 horecazaken. Daarvan voldeden er 51 niet aan de (brand)veiligheidseisen.

Tijdens de actie zijn 27 processen-verbaal uitgedeeld. "Twee bedrijven werden gedeeltelijk gesloten, omdat sprake was van een potentieel levensbedreigende situatie", aldus een woordvoerster van de brandweer. Elders zorgden versieringen in de zaak voor (brand)gevaarlijke situaties, ontbraken blusmiddelen en waren vluchtwegen niet toegankelijk. In 31 panden waren andere problemen, zoals verkeerde opslag van afval.

Voor aanstaande donderdag zijn herkeuringen aangekondigd. Tijdens carnaval zal de brandweer steekproefsgewijs controleren. "Treffen we dan opnieuw levensbedreigende situaties aan, dan zijn wij gemachtigd de zaak onmiddellijk te sluiten", aldus de woordvoerster van de brandweer.

NRC Webpagina's
19 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad