Klik hier
Zaterdag 21 oktober 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws


Financieel-economische achtergronden op www.nrc.nl/Economie

Paul de Leeuw stopt met zijn programma's op Nederland 3 omdat hij die zender onzinnig en visieloos vindt. Hij maakt dit bekend in zijn column.
Denk mee over het Het ideale gedicht van Nederland.
Boos op de bank. Adriaan Hiele beantwoordt vragen van lezers.
De uitspraak van de Amsterdamse rechtbank in de zaak-SNS in dossier Clickfonds.
Profiel Amerikaanse Verkiezingen: op 7 november kiezen de Amerikanen een nieuwe president.
Het ontstaan van het conflict in het Midden-Oosten. Nieuws en achtergronden in het dossier.
Korte serie: humor op internet.
Lijst met legionellahotels.
In het nieuws:
Dossier Amerikaanse verkiezingen
Dossier Elektronisch zakendoen
Dossier Clickfonds
Dossier World Online
Dossier Vredesproces Midden-Oosten
Dossier UPC
Dossier Val Milosevic
Dossier Enschede
Dossier Elektronisch uitgeven


BARCELONA - Een politieagent nam gisteren de Portugese voetballer Figo in bescherming, toen hij in een hotel in Barcelona arriveerde. Figo heeft zich de woede van de supporters van FC Barcelona op de hals gehaald doordat hij aan het begin van het voetbalseizoen is overgestapt naar aartsrivaal Real Madrid. Barcelona speelt vanavond tegen Real.
(Foto AP)

Israël onderbreekt vredesbesprekingen
Israël heeft besloten het vredesproces met de Palestijnen voor onbepaalde tijd te onderbreken. De Algemene Vergadering van de VN veroordeelde Israël de afgelopen nacht voor "excessief gebruik van geweld".

Beweging tegen geweld succesvol
Organisaties van burgers tegen geweld krijgen steeds meer gedaan van autoriteiten en instanties. Lokale burgerinitiatieven tegen zinloos geweld zorgden het afgelopen jaar voor heropening van moordzaken, voor rechtshulp aan slachtoffers en voor wetsvoorstellen waarin zwaardere straffen worden voorgeschreven aan geweldplegers.

Bouterse: Ik was niet bij moorden
De voormalige Surinaamse legerleider, D. Bouterse, stelt dat hij zelf geen mensen heeft omgebracht bij de Decembermoorden in 1982. Bouterse zei dit gisteren op een bijeenkomst met journalisten in Paramaribo. Hij kondigde aan de komende week nog meer "toelichting" te geven op de Decembermoorden.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

Test je kennis van het nieuws op http://studiehuis.nrc.nl

Klik hier


Krekel
Krekel
Natuurlijk koopt
Kohl die ere-
doctoraten zelf

Fransen: inzet Apaches stuit op grote problemen
De mogelijke inzet van vier Nederlandse Apache-gevechtshelikopters voor de VN-vredesmissie in Eritrea stuit op grote operationele problemen.

Democraten: Clinton moet Gore redden
De Republikeinse presidentskandidaat George Bush vergroot in de peilingen zijn voorsprong op zijn Democratische rivaal Al Gore. In Gore's partij neemt de druk op president Clinton toe om te hulp te schieten.

 
Visa waren even een gat in de markt in Montenegro
Binnen het oude Joegoslavie staan de Montenegrijnen bekend als luie, op geld beluste boeven. De sigarettensmokkel? In handen van de Montenegrijnen, zeggen de Serviërs, Bosniërs en Kroaten enigszins afgunstig. De mensensmokkel? In handen van de Montenegrijnen. De gestolen autohandel? De Montenegrijnen.

De professor van de Rotterdamse nachtcultuur
Party-organisator Ted Langenbach is de ongekroonde koning van de dance-cultuur in Nederland. Onlangs kreeg hij voor zijn activiteiten de Laurenspenning. "Ik maak geen onderscheid tussen 'hoge' en 'lage' cultuur."

Veel fouten in energierekening
Het regent klachten over fouten in energienota's. Het nadeel voor de klanten varieert van een paar honderd tot vele duizenden guldens. De Vereniging Eigen Huis wil beter toezicht.

Gratis prospectus bij Raketnet
In het huidige beursklimaat durft bijna niemand naar de beurs, maar een kleinduimpje in internetland kwam afgelopen week met een prospectus. De drufal heet Raketnet en biedt een dienst die die volgens kenners geen lang leven meer beschoren is: gratis internet.

Wrok van een miskende kampioen
Terwijl Kasparov en Kramnik in Londen strijden om een imaginaire wereldtitel, schaakt de echte wereldkampioen in Hoogeveen. De Russische grootmeester Alexander Chalifman (34) verdedigt volgende maand zijn FIDE-titel in India en Iran. "Kasparov denkt dat het WK een feestje voor twee of drie spelers is."


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
De E-gemeente
"het antwoord is 'ja', maar wat was de vraag ook weer?" Dit oude grapje van Woody Allen heeft een nieuwe actualiteit in het ICT-tijdperk. Deze afkorting staat voor in formatie- en telecommunicatietechnologie, met de nadruk op het laatste woord van de samenstelling. Neem de overheid. Die is geen eiland in de moderne informatiemaatschappij en moet dus mee.


Z A T E R D A G S   B I J V O E G S E L
* Op de bres voor Otto Normalverbraucher
Europa's grootste boulevardkrant houdt de Duitsers niet langer dom. Naast seks, sensatie en sport brengt Bild het ware gezicht van de neo-nazi's. Is in Duitsland sprake van een 'Umwertung aller Werte'? 'Zodra de tv zich op een zaak stort, moeten wij beter zijn'.

W E T E N S C H A P   E N   O N D E R W I J S
* De opkomst der micro-economie
De Nobelprijs voor economie 2000 ging vorige week naar de Amerikanen James Heckman en Daniel McFadden. Ze ontwikkelden wiskundige instrumenten in nauwe samenhang met praktische beleidsvragen.

Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Paul de Leeuw
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad