U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Israël onderbreekt vredesbesprekingen
Israël heeft besloten het vredesproces met de Palestijnen voor onbepaalde tijd te onderbreken. De Algemene Vergadering van de VN veroordeelde Israël de afgelopen nacht voor "excessief gebruik van geweld".

Beweging tegen geweld succesvol
Organisaties van burgers tegen geweld krijgen steeds meer gedaan van autoriteiten en instanties. Lokale burgerinitiatieven tegen zinloos geweld zorgden het afgelopen jaar voor heropening van moordzaken, voor rechtshulp aan slachtoffers en voor wetsvoorstellen waarin zwaardere straffen worden voorgeschreven aan geweldplegers.

Fransen: inzet Apaches stuit op grote problemen
De mogelijke inzet van vier Nederlandse Apache-gevechtshelikopters voor de VN-vredesmissie in Eritrea stuit op grote operationele problemen. Volgens het Franse ministerie van Defensie is het maar de vraag of de Apaches kunnen opereren vanaf een Franse basis in Djibouti, zoals is voorzien. Uitvoering hiervan "ligt niet voor de hand", aldus een woordvoerder van het Franse ministerie van Defensie.

ECD: illegale afspraken over benzineprijzen
De oliemaatschappijen hebben onderling afspraken gemaakt over de benzineprijzen. Dit blijkt uit een vertrouwelijk onderzoek van de Economische Controle Dienst (ECD) waar de Volkskrant vandaag uit citeert. Volgens de ECD hebben de oliemaatschappijen zich in 1996 en 1997 schuldig gemaakt aan een misdrijf door het overtreden van de Wet economische mededinging. Het gaat om Shell, BP, Esso, Fina, Q8, Texaco en Total, die altijd hebben ontkend dat ze prijsafspraken maken. Het openbaar ministerie heeft de zaak drie weken geleden geseponeerd. Maar transportbedrijven, die al langer op openbaarmaking van het onderzoek aandringen, hebben bij het gerechtshof bezwaar gemaakt tegen het sepot. Minister Korthals (Jusititie) wilde het rapport volgens de Volkskrant binnenskamers houden omdat "volgens hem de betrokken bedrijven door publicatie aanzienlijke schade kunnen oplopen".

De Leeuw stopt op Nederland 3
Paul de Leeuw stopt per 1 januari op Nederland 3 omdat hij het programmabeleid van de zender "onzinnig en visieloos" vindt. Hij ergert zich aan het feit dat opvallende, spraakmakende televisie- en kunstprogramma's tegen middernacht worden geprogrammeerd. De Leeuw maakt zijn beslissing vandaag bekend in zijn wekelijkse column
in NRC Handelsblad.

Politie beschermt joodse gebouwen
Synagogen en andere joodse instellingen in Nederland krijgen extra politiebescherming, na verschillende gewelddadige incidenten in de afgelopen weken. Dat heeft minister De Vries (Binnenlandse Zaken) toegezegd aan de joodse gemeenschap.

Gaddafi kan worden vervolgd
Een Frans Hof van beroep heeft gisteren bepaald dat de Libische leider Moammar Gaddafi in Frankrijk kan worden vervolgd in verband met de bomexplosie in een Frans vliegtuig boven Niger in 1989 waarbij 170 mensen de dood vonden.

Bouterse: ik heb niemand gedood
De voormalige Surinaamse legerleider D. Bouterse stelt dat hij zelf geen mensen heeft omgebracht bij de Decembermoorden in 1982. Bouterse zei dit gisteren op een bijeenkomst met journalisten in Paramaribo.

Wolkenvelden
Vandaag wolkenvelden en in het westen eerst nog wat regen. Vannacht en morgen plaatselijk mist. Temperatuur 14-17 graden. Matige wind uit zuid tot zuidwest. Vooruitzichten voor maandag t/m donderdag: maandag droog, af en toe zon en zacht. Daarna wisselvallig en koeler.


NRC Webpagina's
21 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad