U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S T R I P S :
Stripjournalistiek zonder helden
Een stripboek over de enclave Gorazde in Oost-Bosnië. Kan dat? Ja, bewees de Amerikaan Joe Sacco. Zijn Safe Area Gorazde, The war in eastern Bosnia is toegankelijker dan de gemiddelde tv-reportage.


T V   V O O R A F :


De sleutel tot succes
"Sinds Karel Appel zijn er geen Nederlandse kunstenaars meer geweest die op internationaal niveau serieus mee kunnen draaien", schreef Riki Simons vorige week in Elsevier.


T V   V O O R A F :


Kinderen als alibi om te shoppen
Kinderen zonder biologische verwanten, als product van een kunstmatige broedmachine. Een twee- klassenstelsel met het kinderloze deel der natie als beroepselite. Vrouwen die kinderen 'bestellen' aan de hand van hun ras, gewicht, haarkleur en persoonlijkheidskenmerken. Toekomstmuziek? Als we Bregtje van de Haak, de maakster van Gaat heen en vermenigvuldigt u mogen geloven niet. Over twintig jaar is het al zo ver.


F I L M   V O O R A F :


La Double Vie de Véronique
De werkelijkheid bestaat uit ontelbare, parallelle universums waarin ieder mens ontelbare, parallelle levens leidt. Dat is in een notendop de theorie waarmee Piotr Demianovich Ouspensky (1878-1947) aan het begin van de twintigste eeuw furore maakte. Sporen van het mystieke gedachtegoed zijn terug te vinden in de roman De komst van Joachim Stiller van de Belgische magisch-realist Hubert Lampo, maar ook aan Krzysztof Kieslowski lijkt Ouspensky's werk niet ongemerkt voorbij te zijn gegaan.


NRC Webpagina's
21 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad