U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Minister Van Boxtel over nieuwe technologieën
Samenvoeging van gemeenten zou wel eens versneld kunnen worden door het gebruik van internet, denkt minister Van Boxtel

Wachten op de e-gemeente
Minister van Boxtel wil met internet de gang naar het gemeentehuis overbodig maken. Toch zal de echte 'e-gemeente' nog wel even op zich laten wachten.

Contract IBM en Koninklijke Bibliotheek
De koninklijke bibliotheek in Den Haag heeft een contract gesloten met computerbedrijf IBM om de dreigende teloorgang van digitale collecties te verhinderen. Dat heeft algemeen directeur W. van Drimmelen vandaag meegedeeld op de Frankfurter Buchmesse. Voor tien miljoen gulden zet IBM, samen met de bibliotheek, een systeem op om digitale bestanden voor lange duur te bewaren en toegankelijk te houden.

Klagen beter rechtstreeks dan op internet
Op de internetsite BetterBeGood.nl. kan geklaagd worden, maar de eigenaar gebruikt de informatie over klanten en klachten voor commerciële doeleinden.

Rel in Italië over beelden lynchpartij
De Italiaanse tv-journalisten die in Ramallah de beelden hebben gedraaid waarop te zien is hoe Palestijnen een Israëlische reservist lynchen, zijn uit veiligheidsoverwegingen teruggeroepen nadat een collega van de Italiaanse staatsomroep RAI hen had geïdentificeerd.

State Department vroeg radio ander commentaar
Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een commentaar op het radiostation Voice of America op de aanslag op een Amerikaans oorlogsschip in Jemen willen wijzigen omdat de tekst Palestijnse luisteraars zou kunnen grieven.

Uitstel veiling radiofrequenties door UMTS- rel
De veiling van radiofrequenties, waarvoor de inschrijving dit najaar zou openen, komt in de knel door de politieke afwikkeling van de veiling van UMTS-frequenties van juli. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft de voorbereiding van deze veiling vertraagd om lessen uit de omstreden UMTS-veiling te kunnen trekken.

Herfst regeert over financiële markten
Het stormt op de financiële markten en het hardst waait het in de technologie, media en telecommunicatie. Koersfluctuaties van 10 procent per dag zijn daar gewoon geworden.

Onder de duim houden
De heer des huizes is sinds zijn jeugd verknocht aan bootjes, serieuze lectuur (hij weet dus niet wie Leo van Dil is) en bomen. Telkens als hij in de tram langs de Amsterdamse Vijzelgracht rijdt, zucht hij: de bomen zijn weg. Vermoedelijk vanwege de te verwachten aanleg van de nieuwe metrolijn, want ziek waren ze niet. Maar ook al zijn bomen ziek, dan worden ze lang niet altijd weggehaald zegt de directeur van de Bomenstichting, ir. Marjan van Elsland in HN.

Neder-invest.com naar de rechter
De financiële internetsite Neder-invest.com sleept de concurrenten Klinket.com en Ruudsaex.nl voor de rechter. Volgens Neder-invest.com nemen de twee koersinformatie van de site over zonder te betalen en zonder auteursrecht te voldoen. "Ze nemen onze koers- en grafiekinformatie over", aldus E. Schekman van Neder-invest.com. "Een van de partijen verkoopt de informatie zelfs aan derden." Volgens Schekman gaat er deze week nog een dagvaarding de deur uit. Het gaat volgens hem om ordinaire diefstal. Bij Klinket.com en Ruudsaex.bl was niemand bereikbaar voor commentaar. (ANP)

Beleggers optimistisch
De goede resultaten van softwarefabrikant Microsoft en van Nokia, fabrikant van mobiele telefoons, bleken vanochtend een heilzame werking op het vertrouwen van de beleggers te hebben. Het Damrak beleefde een vliegende start.

Winstsprong voor Nokia
Nokia, de Finse fabrikant van telecomapparatuur, heeft het in het derde kwartaal beter gedaan dan analisten hadden verwacht. De nettowinst steeg in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar met 40 procent tot 892 miljoen euro (bijna 2 miljard gulden). De omzet nam toe met 50 procent tot 7,58 miljard euro. Voor het vierde kwartaal verwacht Nokia records. Op de effectenbeurs van Helsinki werden de cijfers van Nokia euforisch ontvangen. Het aandeel steeg tijdens de eerste handel met 17 procent.

Contract tussen IBM en KB
Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag heeft een contract gesloten met computerbedrijf IBM om de dreigende teloorgang van digitale collecties te verhinderen. Dat heeft algemeen directeur W. van Drimmelen vandaag meegedeeld op de Frankfurter Buchmesse.


Het succes van de horrorfilm The Blair Witch Project is mede te danken aan de inzet van internet. Op de site van het Blair Witch Webfest zijn fragmenten van de vervolgfilm te zien en kan de bezoeker net doen of hij zich in het Blair Witch-bos bevindt. Schrijvers van horrorfilms, zoals Debra Hill van de film Halloween, en artiesten als shockrocker Marilyn Manson houden de komende dagen chatsessies.
(www.blairwitchwebfest.com)

NRC Webpagina's
19 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad