U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

CDA geeft geen steun aan missie
Met het CDA faliekant tegen, heeft de Tweede Kamer gisteren ingestemd met het sturen van Nederlandse militairen op VN-vredesmissie naar Eritrea voor zes maanden.

De Vries: korting ambtenaar oké
Minister De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) vindt 'er niks mis mee' dat personeelsverenigingen van ambtenaren kortingen bedingen. De minister zei dit vanmorgen in de Tweede Kamer.

Ex-gevangenen als cipiers
Minister Korthals (Justitie) gaat bekijken of ex-gedetineerden aan een baan bij zijn ministerie kunnen worden geholpen. Het is volgens Korthals van belang dat iemand die zijn of haar straf heeft uitgezeten, weer met een schone lei kan beginnen.

Kroatië eist van Joegoslavië schadevergoeding
De Kroatische president Mesic eist van het nieuwe Joegoslavië van Kostunica een vergoeding voor de in de oorlog van 1991 en 1995 aangerichte schade. Ook eist Mesic volledige medewerking van Belgrado met het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag. Pas daarna wil Kroatië diplomatieke relaties met Joegoslavië aangaan.

Rusland levert EU veel meer gas
Vijf West-Europese gasdistributiemaatschappijen hebben gisteren een contract met de Russische leverancier Gazprom getekend voor de aanleg van een nieuwe pijpleiding die over vijf jaar de import van aardgas uit voornamelijk Siberië drastisch moet verhogen.

Verlies PSV
PSV heeft gisteren de uitwedstrijd in de Champions League tegen Manchester verloren met 3-1.

'NS is slechtste bedrijf van 2000'
De Nederlandse Spoorwegen verdienen, zo vinden 400 Nederlandse ondernemers, het predikaat 'de slechtste onderneming van 2000'. Zij hebben kritiek op het management en de dienstverlening.

Contract tussen IBM en KB
De Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag heeft een contract gesloten met computerbedrijf IBM om de dreigende teloorgang van digitale collecties te verhinderen. Dat heeft algemeen directeur W. van Drimmelen vandaag meegedeeld op de Frankfurter Buchmesse.

Staat eigenaar landelijk stroomnet
Het landelijk hoogspanningsnet komt volledig in handen van de overheid. De staat betaalt de Samenwerkende energieproductiebedrijven (Sep) in totaal 2,55 miljard gulden voor alle aandelen TenneT, de beheerder van het net.

Euro belandt op nieuw dieptepunt
De koers van de Europese munt, de euro, is aan de vooravond van de vergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) in Parijs naar een nieuw dieptepunt tegenover de dollar gezakt.

Veel bewolking
Wolkenvelden met vannacht en morgenochtend plaatselijk mist. Vrijwel overal droog. Maxima rond 14 graden. Matige tot vrij krachtige zuidoostelijke wind. Vooruitzichten tot en met dinsdag: zaterdag in het westen af en toe regen. Verder zacht en overwegend droog. Kans op mist.


NRC Webpagina's
19 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad