24/7 Media Europe ad
Zaterdag 26 augustus 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
Buikspreken is uit, lava-lampen zijn in: Digitale Leestafel.
@: Digital Rights Management.
Discussie: Hoe boeiend is het politieke en maatschappelijk debat in Nederland?
Agenda: startschot voor het woelige, boeiende en karige studentenleven.
In het nieuws:
Dossier Elektronisch zakendoen
Cahier Veiling mobiele telefoniefrequenties
Cahier DNA
Dossier Genetische Manipulatie
Dossier Enschede
Dossier Amerikaanse presidentsverkiezingen
Dossier Suriname
NRC Handelsblad publiceert in september een bijlage die door studenten gemaakt is. Eén van de onderdelen hiervan is een enquête onder Nederlandse studenten aan HBO en universiteit. Doe mee aan de Studentenenquête.


BIDDINGHUIZEN - De ordedienst op Lowlands heeft het rustig tijdens een concert van de Ierse groep Therapy?. Het driedaagse popfestival in Biddinghuizen duurt nog tot morgen.
(Foto Lex van Rossen)

Beveiligers treden in publiek domein
Particuliere beveiligingsdiensten houden op steeds meer plaatsen in Nederland toezicht in het 'publieke domein'. De Tweede Kamer stelde in juni in een motie dat dit een primaire verantwoordelijkheid van de overheid is, die daarvoor in geen geval particuliere bedrijven mag inhuren.

Dubbel zoveel extra in 'droombegroting'
Tientallen miljarden extra heeft het kabinet deze week verdeeld. Keuzes maken was nauwelijks nodig. Alles kan.

Rijk geeft 270 miljoen voor wijk Enschede
De gemeente Enschede krijgt 270 miljoen gulden van het kabinet om een begin te maken met het herstel van de door de vuurwerkramp verwoeste wijk Roombeek.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
Heineken aan de Amstel

(Ruud Spruit, Medemblik)

Suggesties vóór 12 uur naar krekel@nrc.nl of per fax naar 010 406 69 67

H. van den Broek wel naar Indonesië
Oud-minister Van den Broek gaat als "bijzonder adviseur" van de Indonesische regering deel uitmaken van een internationaal politiek adviespanel, waarin ook de vroegere Amerikaanse minister Kissinger zit.

Bijrol voor 'zusje' Megawati
'Mijn zusje' noemt president Wahid van Indonesië zijn vice-president Megawati Soekarnoputri. Ze krijgt vandaag de leiding over een kabinet dat het hare niet is. Wahids grappen kunnen haar niet meer bekoren.

 
Servische oppositie woedend over 'hulp' van VS
De Amerikaanse regering mengt zich volop in de Joegoslavische politiek, om de Servische oppositie te helpen. De Servische oppositie is razend: dat was niet de bedoeling.

Egypte heeft geen aids, dus voorlichting is onnodig
Een geval van aids in een Kaireens ziekenhuis haalde recentelijk de Egyptische pers. Dat is heel opmerkelijk want aids wordt in Egypte gewoonlijk doodgezwegen. En als er al aids zou zijn, dan als straf van God of als gevolg van een Israelische samenzwering.

De Duckman
Tekenaar en stripschrijver Carl Barks, die gisteren op 99-jarige leeftijd overleed in zijn woonplaats Grants Pass in de VS, is niet alleen de man die Donald Duck zijn definitieve opvliegende karakter gaf.

Stroom kopen via internet
De liberalisering van de stroommarkt werpt zijn schaduw vooruit. Internetbedrijfjes werpen zich nu al op als inkooporganisaties voor kleingebruikers. Afnemers oriënteren zich op de nieuwe mogelijkheden.

UMTS-veiling roept vragen op
Nederland haalde met de veiling van vergunningen voor een nieuwe generatie mobiele telefonie zes miljard gulden uit de markt. Veilingen in het buitenland leverden tientallen miljarden méér op. Zijn er met de veiling van zogenoemde UMTS-frequenties Nederlandse miljarden verkwanseld?

Ajax naar Gent, Feyenoord tegen Hongaarse club
De Nederlandse voetballclubs hebben in de eerste ronde van het UEFA- Cuptoernooi niet al te zware tegenstanders geloot. Ajax speelt volgende maand tegen het Belgische AA Gent. Feyenoord treft de Hongaarse kampioen Dunaferr. Bekerwinnaar Roda JC speelt tegen het Slowaakse Inter Bratislava. Vitesse ontmoet Macabbi Haifa uit Israel. De wedstrijden worden 14 en 28 september gespeeld.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Ruimte en wonen
Hoe wil de gemiddelde Nederlander wonen? Dat is rede lijk simpel: een huis met een tuintje en de auto voor de deur. Welke mogelijkheden staan de gemiddelde Nederlander ter beschikking? Die vraag is moeilijker te beantwoorden.


Z A T E R D A G S   B I J V O E G S E L
* 'Nederland wordt een decor voor belevenissen'
De pretindustrie neemt Nederland over, aldus vrijetijdswetenschapper Hans Mommaas in een gisteren verschenen rapport van de WRR. Alles moet een belevenis zijn, of het nu de historische binnenstad is of een dagje op het platteland. 'Onze omgeving wordt steeds meer consumptiegoed.'

W E T E N S C H A P   E N   O N D E R W I J S
* Eigen levens
Onderdeel van het individualiseringsproces in de twintigste eeuw is de verschuiving van een 'standaardlevensloop' naar een 'keuzelevensloop'. In de sociologie is dit idee gemeengoed, maar is het ook wáár? Een bijzondere demografische studie werpt nieuw licht op de zaak.

Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad