U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Tv-hoofdredacteur H.M. van den Brink vertrekt
Hoofdredacteur Hans Maarten van den Brink van de VPRO-tv stapt per 1 januari op. Hij was niet onomstreden.

Nine O'Clock News voortaan om tien uur
Al een kleine dertig jaar kunnen de Britten op de BBC hun nieuws om 21.00 uur zien. Maar Greg Dyke, de omstreden directeur van 'Aunt Beeb' - zoals de Britse staatsomroep door bewonderaars vaak liefkozend wordt genoemd - heeft vrijdagavond bevestigd dat het Nine O'Clock News voortaan om tien uur wordt uitgezonden.

Omstreden perschef weg
De leider van de Griekse conservatieve oppositiepartij Nieuwe Democratie (ND), Kostas Karamanlis, heeft gisteren de ontslagname van zijn persvoorlichter Aris Spiliotópoulos (34) aanvaard. Het ontslag blijkt al twee maanden eerder te zijn aangevraagd, in een periode waarin van vele kanten werd aangedrongen op vervanging van de functionaris, die zich binnen enkele jaren zou hebben opgewerkt tot tweede man binnen de partij.

CARL BARKS: de Duckman
Tekenaar en stripschrijver Carl Barks, die gisteren op 99-jarige leeftijd overleed in zijn woonplaats Grants Pass in de VS, is niet alleen de man die Donald Duck zijn definitieve opvliegende karakter gaf. Hij bedacht ook Oom Dagobert, de gierige eend die zwemt in het geld, uitvinder Willie Wortel en zijn Lampje, de Zware Jongens, Guus Geluk en nog meer beroemde inwoners van Duckstad. Sterker nog: Barks was de man die Duckstad bedacht.

Splitsing van Swisscom
Swisscom, Zwitserlands grootste telecombedrijf, wordt opgedeeld in een holding en drie afzonderlijke dochterbedrijven, een voor mobiele telefonie, een voor telefonie via vaste lijnen en een voor internetactiviteiten.

ALEX: een bank zonder kantoortijden
Bank Labouchere heeft zijn elektronische beursordersysteem een naam gegeven. Alex. De naam Alex, die slechts een letter verschilt met de naam van de Amsterdamse beurs, AEX, roept de associatie op met een persoon. Iemand van vlees en bloed dus. Iemand die je kunt vertrouwen. Want bankzaken laat je niet over aan een computer.

Ilse begint nieuwe themasites
Zoekmachine Ilse.nl gaat zijn website uitbreiden met nieuwe themasites. Maandag lanceert Ilse een financiële website, Ilse Finance, en een muzieksite, Ilse Music. Binnenkort komt daar ook Ilse Movies, een website over films, bij.

Schade door web
In Duitsland bezorgen werknemers die in de tijd van hun baas privé internetten het bedrijfsleven een jaarlijkse schade van 104 miljard mark. Een onderzoek heeft uitgewezen dat 60 procent van alle werknemers zeker eenmaal per dag voor zichzelf aan het netsurfen zijn.


Een handige website voor het omrekenen van valuta is die van het Grenswisselkantoor. De 'koersconverter' op de GWK-site werkt heel simpel. Je vult een bedrag in en selecteert een munteenheid, je kiest naar welke andere munteenheid je dit bedrag wilt omrekenen en met een muisklik heeft de converter de tegenwaarde tegen de aktuele koers op dat moment berekend. De website kent zo'n 110 munteenheden, van de Gambiaanse dalasi tot de Somalische shilling. Uiteraard ontbreekt de euro niet. Verder is de website van GWK Bank overigens weinig interessant.
(www.gwk.nl)

NRC Webpagina's
26 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad