U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Suriname: OM mag komen om Bouterse te horen
ROTTERDAM, 26 AUG. De Surinaamse minister van Justitie S. Gilds staat Nederlandse aanklagers toe parlementslid en voormalig legerleider Desi Bouterse te horen in verband met de executie van vijftien prominente advocaten, journalisten en vakbondsleiders in 1982. Gilds, twee weken geleden benoemd in het nieuwe kabinet van president Venetiaan, heeft gezegd dat hij een verzoek daartoe van het Nederlands openbaar ministerie (OM) zal honoreren.

Omstreden commissaris in Content-zaak stapt op
AMSTERDAM/ANTWERPEN, 26 AUG. A. Maas blijkt onlangs te zijn opgestapt als commissaris bij het Belgische uitzendbedrijf Creyf's, de eigenaar van Content. Dat heeft een woordvoerder van Creyf's desgevraagd bevestigd. Maas was president-commissaris bij Content en werd, na de overname door de Belgen in maart '99, commissaris bij Creyf's. De verhouding tussen hem en de Creyf's-directie verslechterde nadat de Belgen eind vorig jaar stuitten op een vermeende voorkenniszaak tijdens de overname. De Content-top bleek, luttele dagen voor de overname, personeelsopties te hebben uitgegeven. Ter financiering waren, anders dan gebruikelijk, eigen aandelen ingekocht.

Snellere aflossing staatsschuld, geen belastingverlaging
DEN HAAG, 26 AUG. Het kabinet gebruikt de meevallers in de belasting- en premie-inkomsten van dit jaar, 20 miljard gulden, volledig voor versnelde aflossing van de staatsschuld. Hiermee breekt het kabinet met het regeerakkoord, waarin staat dat inkomstenmeevallers gelijkelijk moeten worden verdeeld tussen schuldreductie en belastingverlaging. Premier Kok zei dit gisteren na afloop van de ministerraad.

Vrije tijd kost 76 miljard gulden
DEN HAAG, 26 AUG. Nederlanders geven meer geld uit aan hun vrije tijd dan aan andere kostenposten. Privé-huishoudens besteden daar per jaar zo'n 76 miljard aan, dat wil zeggen 25 procent van de huishoudelijke uitgaven. Dit blijkt uit een gisteren verschenen rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. (Zie ook: Nederland wordt een decor voor belevenissen)

Van den Broek adviseert Wahid
DEN HAAG, 26 AUG. Oud-minister Van den Broek gaat als "bijzonder adviseur" van de Indonesische regering deel uitmaken van een internationaal politiek adviespanel, waarin ook de vroegere Amerikaanse minister Kissinger zit. Dit hebben minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) en zijn Indonesische collega Shihab gisteren verklaard. Van den Broek ontkende gistermorgen nog voor de functie gevraagd te zijn.

Kuijken naar Algemene Zaken
DEN HAAG, 26 AUG. W.J. Kuijken (47) is door de ministerraad benoemd tot secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken. Hij volgt L.A. Geelhoed op, die benoemd is tot advocaat-generaal bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg.

Ducktekenaar Barks overleden
GRANTS PASS, 26 AUG. Carl Barks, de beroemdste striptekenaar van Donald Duck en bedenker van Duckstadbewoners als Oom Dagobert, Willie Wortel en de Zware Jongens, is gisteren op 99-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Grants Pass in de Amerikaanse staat Oregon. (Zie ook: De Duckman)

Galatasaray wint Supercup
MONACO, 26 AUG. Galatasaray heeft gisteren in Monaco de Supercup gewonnen. De Turkse voetbalclub won met 2-1 van Real Madrid.

Regen en onweer
Weersverwachting voor zaterdagmiddag en zondag: zonnig met maximumtemperaturen tussen 25 en 30 graden. Later vanavond vanuit het zuiden een enkele regen- en onweersbui. Zondag regen- en onweersbuien, minder warm.

NRC Webpagina's
26 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad