U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Duidelijkheid voor de kleintjes
Het knopje 3 op de afstandsbediening moet voor ouders vanaf 4 september staan voor vertrouwde en verzorgde kinderprogramma's op maat. Kinderen drukken op 3 voor Z@ppelin, het nieuwe kinderblok van de publieke omroepen.


T V   V O O R A F :


Zomergast Heertje
Het bood een aardig schouwspel, afgelopen zondag in Zomergasten, de manoeuvres waarmee Henk van Os de vragen van presentator Van Dis probeerde te ontwijken. Om de metafoor van Van Os te gebruiken: hij trok zichzelf steeds " als een baron van Münchhausen aan zijn haren uit het moeras van het al te persoonlijke". Op den duur begon dat te vervelen.


T V   V O O R A F :


Morsig pareltje
Beiden zijn midden twintig. Hij is striptekenaar, althans dat wil hij worden, en zij journalist, althans ze neemt zich voortdurend voor iets te gaan schrijven. Hij werkt in een stripwinkel en zij heeft nog nooit iets gepubliceerd. Hij is door zijn vriendin de deur uitgezet en zij is niet langer welkom in haar kraakpand. In een café komen ze elkaar tegen. Hij zoekt woonruimte, zij zoekt woonruimte. In de krant staat een flatje voor een keurig, werkend, getrouwd stel. Dus.


F I L M   V O O R A F :


Lowbudget om bijna van te lachen
Vreemd was het, dat Amerikanen op het idee kwamen een film te maken met de Nederlandse meidengroep de Dolly Dots. Hoewel in 1979 ontstaan zoals de Spice Girls later - producers bedenken een concept, zoeken er leuke gezichten bij - waren ze allesbehalve een even groot internationaal succes als hun Britse equivalent.


F I L M   V O O R A F :


Psychopaat tussen de apen
De apenkoppen kennen we wel, na vier vervolgfilms en een succesvolle televisieversie van The Planet of the Apes. Wat nu verrast bij deze film uit 1967 is het intense cynisme dat de hoofdpersoon Taylor (Charlton Heston) vooral aan het begin van de film ten toon spreidt. Gecombineerd met de scherp afgekapte camerawisselingen en het meedogenloze woestijnlandschap heeft het eerste halfuur daardoor veel kenmerken van een thriller.


NRC Webpagina's
26 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad