24/7 Media Europe ad
Vrijdag 14 juli 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws


Alles over de Tour de France

@: KPN en PTT Post blinken op internet niet uit in snelheid.
Groene ketchup in de digitale leestafel.
Overzicht van de beleggingsfondsen in juni van Nyfer.
In Zuid-Afrika is het Wereld Aids Congres begonnen. Achtergronden in cahier Aids in Afrika.
Het Engelstalige profiel over Nederland voor buitenland: the Netherlands.
De veiling van frequenties voor mobiele telefonie in het cahier en in Economie voor Jou.
In het nieuws:
Dossier Bouterse
Dossier Genetische Manipulatie
Dossier Enschede
Dossier Srebrenica
Dossier Telecom
Dossier KPN Telecom
Dossier KLM
Dossier Kosovo
Dossier Tour de France 2000
Cahier Aids in Afrika


Mensen die de godsdienststrijd op de Molukken ontvluchten, klimmen van een overvol vrachtscheepje op het schip dat veerdiensten tussen de Indonesische eilanden verzorgt. In Ambon, hoofdstad van de Molukken, vielen gisteren zeven doden toen het geweld tussen christenen en moslims weer oplaaide ondanks de noodtoestand en een avondklok.
(Foto Reuters)

Gegevens misdaad in Antillen gewist
Het 'zenuwstelsel' van het Antilliaanse opsporingsapparaat is vernietigd. Alle geautomatiseerde gegevensbestanden van de Criminele Inlichtingen Dienst (CID) op Curaçao zijn afgelopen najaar verloren gegaan bij een computerstoring.

Tragisch korps op de Antillen
Gewiste informatiebestanden, corrupte agenten, een openbaar ministerie dat niet oplet. Het rapport van de Antilliaanse Integriteitscommissie is vernietigend.

NRC Handelsblad zoekt voor zijn internetredactie

Redacteuren

De website van NRC Handelsblad (www.nrc.nl) wordt binnenkort vernieuwd en uitgebreid. Er is plaats voor twee redacteuren, die voorlopig voor een half jaar worden aangesteld. Zij zullen worden belast met het samenstellen van de internetkrant, het verzorgen van artikelen en het presenteren van informatie over de onderwerpen cultuur en internet.

Meer informatie.

Zwarthandel droeg mogelijk bij aan ramp
Acht (ex-)werknemers van Fireworks zijn gearresteerd op verdenking van illegale handel in vuurwerk. Mogelijk is er verband tussen de zwarthandel en de ramp in Enschede.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag
24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
De Mont Ventoux
zal wel nooit een
inzinking krijgen

'Italianen niet te hard aangepakt'
Stewards, politie en ander beveiligingspersoneel in het Feyenoordstadion hebben twee weken geleden rondom de finale om het Europees voetbalkampioenschap geen ontoelaatbaar geweld gebruikt tegen zeven Italiaanse RAI- journalisten.

Op de Place des Abesses is er een sigarenlunch
Het ongelooflijkste aan l'Incroyable pique-nique die Frankrijk vandaag in de greep houdt, zijn misschien nog wel de voorbereidingen.

 
Boothroyd maakt van haar functie een nationaal instituut
Met een krachtig Order, order! - de uitdrukking die haar handelsmerk is - moest ze een eind maken aan de stormachtige ovatie die haar deze week zelf ten deel viel, toen ze aankondigde met pensioen te gaan als Speaker of the House.

Kapen van namen op internet mag niet
Name Space moet 300 geclaimde domeinnamen teruggeven aan 159 partijen die het bedrijf hadden aangeklaagd. Dat heeft de Amsterdamse rechter gisteren in een kort geding bepaald.

Raadselachtig sobere Endemol-miljonairs
Enkele bestuurders van Endemol kunnen na het bod van Telefónica gaan rentenieren. Maar zij laten ook de helft van hun optiewinst liggen. Soberheid of nieuwe gouden handboeien?

Genvoedsel in EU stap dichterbij
De Europese Commissie is van plan weer vergunningen te verstrekken voor genetisch gemodificeerde gewassen, op voorwaarde dat ze voldoen aan de strengere eisen die de Europese richtlijn voor gengewassen straks stelt.

Boogerd: 'Tour is naar de kloten'
Michael Boogerd had gisteren zo'n slechte dag dat zijn kansen op een plaats bij de beste tien in het algemeen klassement zo goed als verkeken zijn. Boogerd finishte als beste Nederlander op 7.51 minuten na Pantani, op de 42ste plaats.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
DNA is niet alles
Zelfs een moord kent een verjaringstermijn. Na acht tien jaar valt er strafrechtelijk niets meer te ondernemen tegen de dader, als hij na zo lange tijd nog bekend zou worden.


C U L T U R E E L   S U P P L E M E N T
* De Bijenkorf van de jazz
Muzikanten die er vanaf de eerste editie zijn geweest, koesteren het North Sea Jazz Festival dat dit jaar 25 jaar bestaat. Maar kritiek is er ook.

B O E K E N
* Uit de vuurbokaal
Nog nooit is een kinderboek met zoveel fanfare gepresenteerd als het vierde deel van de Harry Potter- reeks. Het boek maakt de beloftes gelukkig meer dan waar.

B O E K E N
* Op oudvaders erf
Een 'Heitelân' dat niet meer bestaat, en misschien zelfs nooit heeft bestaan, daarvoor verenigen zich deze maand duizenden Friezen bij Simmer 2000. Ter gelegenheid van de manifestatie verschenen een interviewbundel en een bloemlezing, als tastbare herinneringen.

Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad