U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Politiekorpsen niet millenniumproof
Minister Peper (Binnenlandse Zaken) is "zeer verontrust" over de aanpak van het millenniumprobleem bij de politie. Een derde van de Nederlandse politiekorpsen heeft nog onvoldoende maatregelen genomen om calamiteiten uit te sluiten.

Chávez is weg van radio en tv
Venezuela heeft er een radiopresentator van allure bij: de Venezolaanse president Hugo Chávez in eigen persoon. Hij presenteert het enige wekelijkse radioprogramma in Latijns Amerika waarin bellers hun vragen live kunnen voorleggen aan een president.

Korting KPN voor mobiele bellers
Klanten van KPN met een vooruitbetaald mobiel abonnement mogen vanaf aanstaande maandag een maand lang overdag bellen voor de halve prijs. De tegemoetkoming is een nieuwe poging van KPN om de vele problemen met de kwaliteit van de dienstverlening te ondervangen die in de afgelopen maanden de kop hebben opgestoken.

Met dank aan Jerry Springer
Het vanaf 30 juli op de Amsterdamse beurs genoteerde SBS is hard op weg het grootste mediabedrijf van Europa te worden. Maar overnameperikelen in Oost-Europa kunnen nog roet in het eten gooien.

Strategie Compaq op de schop
Wall-Streetanalisten waren gisteren licht verrast door de benoeming van de jonge en vrij onervaren Michael Capellas (44) tot topman van pc- fabrikant Compaq. De nieuwe topman zei in een interview dat hij de 'best of both worlds' vertegenwoordigt. Hij is nog geen jaar bij het bedrijf, kent het goed maar is toch nog een beetje een outsider.

Geestige scheten in 'South Park'
De nieuwe tekenfilm 'South Park; Bigger, Longer and Uncut' is de grofste film die deze zomer in de Amerikaanse bioscopen draait. Het is ook een geestige en scherpe bijdrage aan een nationaal debat.

Wat fluit daar?
Dertig jaar geleden had de Nederlandse vogelaar in Suriname het niet makkelijk. Hier in Nederland kon hij alleen het wonderlijke Birds of Surinam van F. Haverschmidt krijgen om zich op zijn veldwerk voor te bereiden, in Suriname was er de steun van een serie postzegels met afbeeldingen van de bekendste vogels. De twee boekhandels van Paramaribo hadden er niets aan toe te voegen en de plaatselijke bevolking was al net zo weinig in wilde vogels geïnteresseerd als de Nederlander in Nederlandse.

Website Oranjes: koninklijkhuis.nl
De nieuwe Internetpagina van het koninklijk huis heeft als adres www.koninklijkhuis.nl. Dit zogeheten domein is geregistreerd door de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) te Den Haag. Op dit moment staat op de site het logo van de RVD en de tekst 'Binnenkort verschijnt hier de website over het koninklijk huis'.

Jonge vrouwen verlaten IT-sector
Ruim 40 procent van de vrouwelijke medewerkers onder 24 jaar heeft het afgelopen jaar haar baan in de automatiseringssector opgezegd. Over de hele linie daalde het aantal vertrekkers, mannen en vrouwen, naar bijna 9 procent. Vorig jaar was dat nog bijna 11 procent. Vooral de non- profitsector kampte met uitstroom: 18,5 procent van de automatiseringsmedewerkers koos voor een andere werkgever. Uit onderzoek van bureau Berenschot blijkt dat de belangrijkste reden om bij een werkgever te vertrekken het salaris is. In de gehele sector is het gemiddelde salaris het afgelopen jaar met 3 procent gestegen tot 78.700 gulden per jaar. De verschillen per bedrijfstak waren echter enorm. Vrouwelijke medewerkers verdienen volgens Berenschot overigens zo'n 10 procent minder dan hun mannelijke collega's met dezelfde functie. Vrouwen zijn in de automatisering vooral vertegenwoordigd op helpdesken, als testers en als opleidingsadviseurs. (ANP)

Draka voor 95 procent eigenaar van NKF
Kabelfabrikant Draka is voor ruim 95 procent eigenaar van branchegenoot NKF en doet haar bod gestand. De houders van de resterende NKF-stukken hebben tot 13 augustus de tijd deze aan te bieden. Doen zij dit niet, dan kan Draka een uitkoopprocedure starten om de resterende stukken NKF in handen te krijgen. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) kondigde begin deze week al aan een gerechtelijke procedure te starten als Draka de laatste NKF-beleggers gaat 'uitroken'. Verder herhaalde VEB-voorman P. de Vries nog eens krachtig het bod van 32 euro veel te laag te vinden. Via de Ondernemingskamer denkt de VEB een hogere prijs af te kunnen dwingen. Volgens De Vries had het bod ergens rondom de 40 euro moeten liggen. (ANP)


Steeds meer muziek is via Internet te beluisteren. Radio 1 zendt al sinds anderhalf jaar muziek en nieuwsprogramma's uit en ook Radio 2 en Radio 3 zijn (deels) op het web (www.omroep.nl). De VPRO (www.vpro.nl) brengt sinds enkele maanden desktopradio, een selectie van radioprogramma's. Vandaag is nog de hele dag via www.digitalclubfest.com live muziek vanuit verschillende clubs in New York te horen.

NRC Webpagina's
23 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)