U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De hele krant op NRC's Webeditie voor het buitenland
(open tot 20 juli)

Weer dioxine in Belgisch vlees
ROTTERDAM, 23 JULI. In België is opnieuw dioxine gevonden in varkensvlees. Het Belgische ministerie van Gezondheid heeft daarop tweehonderd varkensbedrijven geïsoleerd. "De situatie is serieus", zei minister Magda Aelvoet van Gezondheid vanochtend op de Belgische radio. Zij reageerde op een onthulling van het Belgische dagblad De Morgen. Het gaat dit keer om bedrijven die geen besmet veevoer hebben gekregen van de leveranciers die verantwoordelijk waren voor het dioxineschandaal, dat eind mei losbarstte. De kankerverwekkende dioxine zat toen in veevoer voor kippen, varkens en runderen dat was verontreinigd met smeerolie. Die olie was in de laatste twee weken van januari tot grondstof verwerkt door twee Belgische vetsmelters. Het schandaal leidde tot massale terugroepacties van levensmiddelen in Belgische en Nederlandse supermarkten.

Fischer belooft Turkije hulp bij EU-kandidatuur
BERLIJN, 23 JULI. Duitsland wil zich in de Europese Unie "krachtig inzetten" voor een formele erkenning van Turkije als kandidaat voor het EU-lidmaatschap. Dat heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Joschka Fischer, gisteren in Ankara tegenover de Turkse leiders gezegd. Fischer vindt dat Turkije op de EU-top in Helsinki in december formeel als kandidaat-lid moet worden erkend.

'Stapels' bewijzen misdaden Kosovo
ROTTERDAM, 23 JULI. Het Rampen Identificatie Team (RIT) van de Nederlandse politie is uit Kosovo teruggekeerd met "stapels" mogelijke bewijzen van de misdaden die Serviërs tegen etnische Albanezen hebben gepleegd. De vijf forensische experts hebben tijdens hun verblijf een groot aantal graven aangetroffen, met daarin soms meer dan honderd slachtoffers. Het team overhandigt het materiaal volgende week aan het Joegoslavië Tribunaal.

Nederland wint Admiral's Cup
ROTTERDAM, 23 JULI. Het Nederlandse zeilteam is vanmorgen in het Engelse Cowes winnaar geworden van de Admiral's Cup, de officieuze wereldtitel voor landenploegen. Het team werd gevormd door Mumm 36 Mean Machine, de Sydney 40 Trust Computer en de Innovision.

Deel Loeff gaat over naar Loyens
AMSTERDAM, 23 JULI. Een aantal advocaten van 'Loeff Nederland' sluit zich aan bij belastingadvieskantoor Loyens & Volkmaars. Het gaat volgens bestuurslid J. van Kempen van Loyens om 26 partners van Loeff en twee of drie 'adviseurs'. Met de fusie ontstaat een nieuw kantoor met 86 partners en rond de vierhonderd medewerkers.

Ontwapening van UÇK vordert
PRISTINA, 23 JULI. De commandant van de vredesmacht KFOR, de Britse generaal Sir Michael Jackson, heeft gisteren gezegd tevreden te zijn over het aantal wapens dat is ingeleverd door het Kosovo Bevrijdingsleger UÇK. Een oordeel over de vraag of het UÇK zich geheel aan de ontwapeningsafspraken houdt heeft Jackson echter nog twee dagen uitgesteld.

NRC Webpagina's
23 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)