U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Concurrentie duikt op telecom
Concurrenten van PTT Telecom melden zich massaal op de telecommarkt, die vandaag is vrijgegeven.



MTV moet op Haagse kabel wijken voor TMF
Het Europese muziekstation MTV moet vanaf september op het Haagse kabelnet plaatsmaken voor de Nederlandse muziekzender TMF.



Camera's op de Wallen geen inbreuk privacy
Het gebruik van videocamera's door bordeelhouders en politie op de Amsterdamse Wallen brengt geen schending van privacy met zich mee.



Omroepen beboet wegens reclame
Het Commissariaat voor de Media heeft de publieke omroepen opnieuw een reeks boetes opgelegd wegens verboden reclame-uitingen.



Uniek Internet
WAT IS HET KARAKTER van Internet - het netwerk der netwerken met zijn bulletin boards, praatgroepen en World Wide Web? Deze vraag staat centraal in een uitspraak van het federale Hooggerechtshof van de Verenigde Staten over de zogeheten Communications Decency Act.



In stilte groeien de wetten
Omdat Internet een openbaar platform voor het uitwisselen van ideeën en informatie is, verdient het de grondwettelijke bescherming die ook voor de vrijheid van meningsuiting geldt. Met deze uitspraak bevestigde het Amerikaanse Hooggerechtshof vorige week het standpunt van de rechtbank van Philadelphia dat de door het Congres aangenomen Communication Decency Act (CDA) onconstitutioneel is.



VNU neemt Franse onderneming over
Mediaconcern VNU neemt de Franse informatieleverancier Axis Conseil over. Axis levert marketinginformatie aan de autobranche, financiële instellingen en de telecommunicatiesector en heeft een databank met gegevens over ruim een miljoen huishoudens.



Publieke omroep volgt commerciële op satelliet
Vandaag gaan de publieke tv-zenders Nederland 1, 2 en 3 ook uitzenden via de satelliet. Nederlanders in het buitenland kunnen de zenders vanaf dit najaar ontvangen, op 25 procent van de programma's na.



Onzekere tijd voor concurrentie
A2000 en Casema blijven ondanks het gebruik van eigen verbindingen evenals andere nieuwe aanbieders nog afhankelijk van PTT Telecom.



NRC Webpagina's
1 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)