U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Rode vlag wappert over Hongkong
Een marathon van plechtigheden, vuurwerk, militair vertoon, demonstraties en abnormaal zware regenval heeft de overgang van Hongkong van Britse kroonkolonie tot Speciale Administratieve Regio van China tot een indrukwekkend, maar tegelijkertijd deprimerend schouwspel gemaakt.


E C O N O M I E :


Aanvullend pensioen fors populairder
Bijna één op de tien mensen heeft geen aanvullende pensioenvoorziening. Het aantal is de afgelopen tien jaar sterk gedaald; in 1985 had 18 procent van de werknemers geen aanvullende pensioenvoorziening. Dit is het resultaat van onderzoek dat in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en de Sociaal-Economische Raad (SER) is uitgevoerd. Het onderzoek 'Witte vlekken op pensioengebied' is vanmorgen gepresenteerd door SER-lid prof. L.F. van Muiswinkel.


H O O F D A R T I K E L :


Uniek Internet
WAT IS HET KARAKTER van Internet - het netwerk der netwerken met zijn bulletin boards, praatgroepen en World Wide Web? Deze vraag staat centraal in een uitspraak van het federale Hooggerechtshof van de Verenigde Staten over de zogeheten Communications Decency Act. Het Hooggerechtshof deed vorige week zijn uitspraak, waarnaar wereldwijd werd uitgezien. Voor zijn adepten is Internet synoniem met een nieuwe elektronische ruimte, ook bekend als cyberspace, die zich volledig onttrekt aan de gebruikelijke beperkingen van overheidscontrole, censuur en regulering.


S P O R T :


Volleyballers verrassen met winst op aartsrivaal
De nationale mannenvolleybalploeg is de finaleronde om de World League begonnen met een overwinning. In Moskou werd aartsrivaal Italië gisteren verslagen met 3-1 (15-11 15-13 8-15 15-10).


NRC Webpagina's
1 JULI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)