U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
Afscheidsceremonie, wedstrijd in live verslaggeving
Voor de televisiecamera's voltrok zich, binnen enkele uren, een kleine culturele revolutie. De dag in Hongkong begon met de tot een soort van speelgoed verschrompelde symbolen van een gisteren definitief verdwenen imperium: grappige en kleurige uniformen, doedelzakorkesten en sentimentele kapelmuziek. Nog voordat de dag voorbij was, had een geheel andere beeldcultuur zijn intrede gedaan: die van een nog bestaand imperium van communistische snit, met zijn militairen die het niet van hun fleurige aankleding maar van hun grote aantal moeten hebben, en met zijn leiders die in de stijl van partijcongressen voor zichzelf klappen en in hun toespraak even rust nemen voor het instemmend applaus.


T V   V O O R A F :


NOS geeft oerdegelijk tennisles
Alleen de gebeurtenissen in Hongkong waren de afgelopen dagen belangrijker dan Wimbledon. Vanaf vandaag zijn de aardbeien met slagroom weer hot news in de Engelse media. De BBC zendt de beelden van het tennistoernooi rechtstreeks uit, ook als er door de regen niet getennist kan worden. Dan zien we filmpjes van winkelende speelsters, geduldigde toeschouwers en blozende ballenjongens. Aardige fragmenten, maar minder boeiend dan de prachtige shots van een zonnig en uitverkocht centrecourt. Al is het jammer dat de hoge bazen van de BBC vorige week opdracht hebben gegeven minder laag van de grond te filmen. Vanwege het gevaar voor opwaaiende zomerjurkjes.


F I L M   V O O R A F :


Another Woman
In Woody Allens nieuwste film, Everyone Says I Love You, luistert de jonge hoofdpersoon voor de lol de ontboezemingen af van een patiënte bij de psychiater. Later in de film geeft ze informatie uit het gat in de muur door aan haar vader, die de vrouw met zijn kennis van haar intiemste wensen en dromen in een handomdraai weet te verleiden - tot hilariteit van de kijker.

NRC Webpagina's
1 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)