U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Lira-prijs voor Ger Beukenkamp
De schrijver Ger Beukenkamp heeft de Lira-prijs voor tv-scenario's gewonnen met zijn script voor de tv-film Ik ga naar Tahiti, geregisseerd door Gerrard Verhage en drie jaar geleden uitgezonden door de NPS.



Piet Schreuders, een instituut onder de grafici
Morgen wordt in Amsterdam de nieuwe editie gepresenteerd van Lay in-Lay-out, jaren geleden een opzienbarend pamflet van Piet Schreuders over grafisch vormgeven.



100 miljoen pond voor de Britse film
Voor de altijd omvangrijke Britse festivalpopulatie, had de belangrijkste bijeenkomst in Cannes gistermiddag plaats in de bescheiden zaal 2 van de Star-bioscoop.



Onrust op instituut door romans Voskuil
De afdeling volkskunde van het P.J.Meertens-Instituut in Amsterdam, die model heeft gestaan voor J.J.Voskuils veelbesproken romanserie Het Bureau, zal mogelijk worden opgeheven.



Genees en word rijk
Ziekenhuismanagers hebben het moeilijk. De helft is binnen een paar jaar de laan uitgewerkt, omdat het artsen waren die niet kunnen managen, of managers die niet met artsen kunnen omgaan.



Groot wild
Wat Marlon Brandon was voor de film, is Eric Albada Jelgersma voor het Nederlandse bedrijfsleven. The wild one, Wilde Eric. De eigenaar van vrijwillig filiaalbedrijf Unigro, die kort geleden zijn tenten in België opsloeg, heeft zijn schaapjes op het droge.



De minidisc-speler
Op de schappen achter de kassa in de walkman- en stereotorenwinkels krijgen de minidisc-schijfjes steeds meer ruimte. Aangezien de concurrentie daar moordend is, betekent dit dat de minidisc-speler aan populariteit wint.



Toe-eigenen handelsnaam op Internet verboden
Het gebruik van bestaande handels- en merknamen op Internet is volgens de president van de Amsterdamse rechtbank wel degelijk gebonden aan wettelijke regels.



NRC Webpagina's
16 MEI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)