U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


President Mobutu ontvlucht Kinshasa
President Mobutu van Zaïre is vanochtend uit de door rebellen omsingelde hoofdstad Kinshasa gevlucht naar Gbadolite, zijn geboortedorp. Generaals zeiden gisteravond niet langer in te staan voor zijn veiligheid.


E C O N O M I E :


AEX-index overschrijdt 800 punten
De Amsterdamse Effectenbeurs heeft vanochtend voor het eerst de grens van 800 punten doorbroken. De index van de 25 meest verhandelde fondsen opende direct op 801,27 punten, 5,62 punten hoger dan het slot van gisteren.


H O O F D A R T I K E L :


Een dure remmer
Ongeveer 25 miljoen mensen zijn besmet met HIV, het virus dat aids veroorzaakt. Zij zijn nog niet allemaal ziek, maar zullen het waarschijnlijk wel worden en verreweg de meesten zullen aan de ziekte overlijden. Dit ondanks de vorige week gepubliceerde, hoopvolle berichten over een nieuwe aidstherapie die voor het eerst uitzicht op genezing brengt.


S P O R T :


Joelit is voor de Engelsen meer dan Kroiff
Op één van de eerste dagen dat Ruud Gullit, voetballer en denker, in Londen was komen wonen, reed hij 's avonds in zijn eentje in zijn auto over Piccadilly, door Regent Street en verder de stad door en dacht: ,,Ja, dit ligt me wel. Lekker relaxed. Hier kan ik me wel thuisvoelen.''


NRC Webpagina's
16 MEI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)