Klik hier
Dinsdag 17 oktober 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws


Financieel-economische achtergronden op www.nrc.nl/Economie

Vandaag de tweede aflevering van humor op internet.
Hoe beleg ik 50.000 gulden? Adriaan Hiele beantwoordt vragen van lezers.
De Stemming: Kortingen voor ambtenaren?
Economie voor jou over de ECB en de nieuwe economie.
Lijst met legionellahotels.
In het nieuws:
Dossier Amerikaanse verkiezingen
Dossier KLM
Dossier KPN Telecom
Dossier UPC
Dossier Elektronisch zakendoen
Dossier Val Milosevic

Laatste nieuws:

UPC betaalt internetabonnees schadevergoeding
UPC zal 20.000 klanten financieel compenseren voor de gebrekkige internetverbindingen via de kabel die het bedrijf in het verleden geleverd heeft. Naar schatting 10.000 klanten die de komende twee maanden problemen ondervinden krijgen een korting op het abonnementsgeld.

Doden bij treinongeluk Londen
Bij een treinongeluk ten noorden van Londen zijn zeker vier mensen om het leven gekomen en vielen tientallen gewonden. Het ongeluk is mogelijk het werk van terroristen, zo meldt de Britse politie.


'Uw huisarts, hoe lang nog?' was een van de kreten waarmee vandaag zo'n twaalfhonderd huisartsen demonstreerden tegen het beleid van minister Borst van Volksgezondheid.
(foto: Roel Rozenburg)

Israël en Palestijnen beloven einde geweld
De Amerikaanse president Bill Clinton is erin geslaagd een belofte tot beëindiging van het geweld tussen Israël en de Palestijnen los te krijgen tijdens de internatio nale nood-top in de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh.

Niet meer geld voor huisartsen
Huisartsen krijgen voorlopig niet meer geld. Volgens minister Borst (Volksgezondheid) ligt er bij de zorgverzekeraars nog 'veel geld ongebruikt op de plank' voor de huisartsenzorg.

Erasmus straft studentencorpsvoor wangedrag
Het bestuur van de Erasmus Universiteit verbreekt voor een jaar de banden met het Rotterdamse Studentencorps (RSC). Het besluit om de erkenning in te trekken is bedoeld als strafmaatregel omdat "door gedragingen binnen het RSC de goede naam van de Erasmus Universiteit opnieuw in diskrediet is gebracht".

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

Test je kennis van het nieuws op http://studiehuis.nrc.nl

Klik hier


Krekel
Krekel
Tip voor Tineke:
zweeftreinen op
de vangrail

FPÖ schrikt van nederlaag in Oostenrijkse deelstaat
Een onverwachts fors uitgevallen nederlaag bij regionale verkiezingen heeft tot ontreddering geleid in de extreem-rechtse FPÖ.

De gewonde eer van de Braziliaanse macho
Sinds de hoofdredacteur van een Braziliaanse kwaliteitskrant eind augustus zijn ex-geliefde doodschoot, is in Brazilië een verhitte discussie op gang gekomen over het 'recht op eer' van de jaloerse macho.

 
Van der Jagt niet bij prijs- uitreiking
Schrijver Marek van der Jagt komt zaterdag niet naar de uitreiking van de Anton Wachterprijs 2000, die hem is toegekend voor zijn roman De geschiedenis van mijn kaalheid. Van der Jagt - volgens talrijke aanwijzingen een pseudoniem van Arnon Grunberg, die de prijs in '94 al won - wil zich niet onderwerpen aan een 'antecedentenonderzoek'.

IDFA-directie wil Filmmuseum gaan leiden
De vierkoppige leiding van het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA), heeft als collectief gesolliciteerd naar de vacante post van directeur van het Filmmuseum, zeggen bronnen rond beide instellingen.

Zware kritiek op Duisenberg na nieuwe val euro
Topman Duisenberg van de Europese Centrale Bank is onder zware druk gekomen na uitlatingen in de Britse media die leidden tot een hernieuwde val van de euro op de wisselmarkten.

Spil in Clickfonds komt niet getuigen
De kans dat E. Swaab, de belangrijkste verdachte in de beursfraudezaak ('Operatie Clickfonds'), nog een verklaring zal afleggen is zo goed als verkeken. Onderhandelingen tussen hem en het Openbaar Ministerie (OM) over een getuigenis zijn op niets uitgelopen.

Slungel werd populaire anti-held
Piet Kleine schaatste nog met Ard Schenk, trainde onder Leen Pfrommer en wielrende met Joop Zoetemelk. In 2000 is de 49-jarige zelf uitgegroeid tot een monument. Dus tijd om volgend seizoen te stoppen.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Slip van Duisenberg
Een keer de dekking veronachtzamen kan in sommige sporten fataal zijn. Tot die sporten behoort ook de kunst van het centrale bankieren. Centrale bankiers waken over de waarde van de munt en een enkel woord dat verkeerd overkomt, kan het verschil betekenen tussen winnen of verliezen.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Paul de Leeuw
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad