Profiel Prostitutie
NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 

PROSTITUTIE
DE TIJGER IN DE VROUW
25.000 PROSTITUEES
MIGRANTEN
DE WERKPLEK
ESCORT
VROUWENHANDEL
GEMEENTEN
TIPPELZONES
GESCHIEDENIS
TRAVESTIETEN & TRANSSEKSUELEN
MARCIA
KELLY
SANDRA
SCHILDERIJEN
BUITENLAND
NIEUWE WET
ORGANISATIESOverzicht eerdere
afleveringen Profiel

Kelly


Kelly (25) werkt als raamprostituee

,,Ik doe dit werk ruim drie jaar. Ik kan niets anders. Een diploma heb ik niet. Ik ben wel eens een uitzendbureau binnengestapt. Ze vroegen: kun je typen? Nee? Nou, dan kun je achter de lopende band gaan zitten voor een paar gulden per uur.

Nu zit ik ook achter een soort lopende band, maar het verdient een stuk beter. Voor een eenvoudige klus vraag ik rond de 75 gulden. Dan staan ze soms binnen tien minuten weer buiten. Verder is het: wat de gek ervoor geeft. Soms willen mannen eerst een uur praten. Over hun vrouw, hun kanariepiet of hun werk. 'De meter loopt gewoon door hoor', zeg ik dan. Het hoogste bedrag dat ik van zo'n prater heb gekregen, is 500 gulden.

Er komen mannen van alle rangen en standen. Van een bejaarde weduwnaar tot een zestienjarige scholier. De echt rijke mannen gaan naar clubs, al heb je erbij die er gewoon op kicken om langs de ramen te gaan. Die willen ook per se afdingen op de prijs, dat is deel van de kick.

Toen ik begon als prostituee, ben ik eerst aan de straat gaan staan. Maar dat is niks. Koud en gevaarlijk en vergeven van de junks. Achter het raam zit ik veilig. En het is ook gezellig. Achter het raam heb je eerder vaste klanten. Ik heb er een stuk of wat. Aardige mannen die niet stinken. Die een beetje hun best doen en zich thuis even netjes wassen. Dat vind ik nou respect, ik ben geen hond die overal maar opduikt. Of ze doen een lekker geurtje op. 'Speciaal voor jou', zeggen ze dan.

Ik word nooit verliefd op een klant. Ik moet geen hoerenlopers. Ik heb een vriend. We willen trouwen, maar dan moet hij eerst afgekickt zijn. Daar is hij nu mee bezig. Een moeder die achter het raam zit, kan ook niet. Dus als we getrouwd zijn, stop ik daarmee. Ik zou niemand aanraden dit werk te doen. Je wordt feitelijk toch gebruikt, toch? Ze komen hier heus niet omdat ik zo geweldig superaardig ben. Maar ik gebruik die mannen ook. Je kunt zeggen: we werken samen.''

ARANKA KLOMP

NRC Webpagina's
15 OKTOBER 1999

   Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) OKTOBER 1999