Profiel Prostitutie
NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 

PROSTITUTIE
DE TIJGER IN DE VROUW
25.000 PROSTITUEES
MIGRANTEN
DE WERKPLEK
ESCORT
VROUWENHANDEL
GEMEENTEN
TIPPELZONES
GESCHIEDENIS
TRAVESTIETEN & TRANSSEKSUELEN
MARCIA
KELLY
SANDRA
SCHILDERIJEN
BUITENLAND
NIEUWE WET
ORGANISATIESOverzicht eerdere
afleveringen Profiel

De Eerste Kamer zal er deze maand nog hoofdelijk over stemmen, maar de uitkomst staat vast: Nederland gaat prostitutie legaliseren. Het bordeelverbod wordt uit het Wetboek van Strafrecht geschrapt en daarmee is de exploitatie van vrijwillige seks toegestaan. ,,Je kunt hooguit van verhuur spreken."

Club Satyricon, Amsterdam

NRC Webpagina's
15 OKTOBER 1999


Zij had zich uitgekleed. Hij keek naar haar. Het zou slechts lukken als hij zich beriep op de eertijdse analyse en onbetrokkenheid. Hij zei: 'Je bent mooi.' Zij reageerde niet. Hij zei: 'Dat hoor je natuurlijk tien keer per dag.' Nu knikte zij. Hij zei: 'En dat je dat tien keer per dag hoort, hoor je natuurlijk k tien keer, ik bedoel...'
In haar plaats had hij misschien iets van 'jajaja' geantwoord, maar zij had alleen maar flauwtjes geglimlacht en nog wat rondgescharreld bij de wastafel. Kraan open, kraan dicht; inspectie van de ogen; toefje blush aanbrengen op beide wangen; eyeliner aanscherpen... zij gaf hem alle tijd om zich op zijn beurt te parfumeren met de doordringendst mogelijke schaamte.

(Joost Zwagerman, Vals licht. De Arbeiderspers, 1991)

   Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) OKTOBER 1999