U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Bedrijf moet schade RSI gaan betalen
Voor het eerst is een bedrijf veroordeeld voor het veroorzaken van RSI bij een werknemer. De rechter in Middelburg bepaalde dat transformatorproducent Zee Elektronics uit Goes de schade moet vergoeden aan een 39-jarige oud-werknemer die aan RSI lijdt.

'Internetbaby's' weg bij Brits paar, echte moeder wil ze terug
De omstreden adoptie via internet van een Amerikaanse tweeling door een Brits echtpaar is voorlopig teruggedraaid. Politieagenten en medewerkers van de sociale dienst in Wales haalden de twee meisjes van zes maanden gisteren weg bij het echtpaar Alan and Judith Kilshaw, die de twee op een toeristenvisum het land hadden binnengebracht. Ze zijn nu bij een gastgezin, hun vierde in een half jaar.

Liefde per internet loopt uit op moord
Een 16-jarige enthousiaste Israëlische internetter uit Ashkelon heeft zich door een Palestijns meisje op het net laten verleiden en is met een grote som geld op zak bij Ramallah door Palestijnen vermoord.

Kredieten UPC baren zorgen
De kredietbureaus Moody's en Standard & Poor's maken zich zorgen over de financiële soliditeit van UPC. Zij overwegen schulden van het bedrijf een lagere status van kredietwaardigheid te geven. Dat hebben de bureaus bekendgemaakt.

Van nul naar record in grillige chipmarkt
In het eerste jaar onder een nieuwe topman is ASM Lithography begonnen aan liefst drie ambitieuze projecten. Treft de drietrapsrakket van Doug Dunn doel?

Microsoft verwacht daling van verkopen
Softwaregigant Microsoft verwacht in het huidige kwartaal tegenvallende verkopen te boeken. Het bedrijf behaalde over het tweede kwartaal van het boekjaar een winst die met de verwachtingen van analisten overeenkwam.

Skatende graffiti-spuiters
De Dreamcast was vorig jaar zonder twijfel de spelcomputer met de meest interessante software. Nieuwe ideeën, nieuwe concepten, verbluffende beeldkwaliteit en natuurlijk veel speelplezier kenmerkten de games voor Sega's 128-bits machine. Crazy Taxi, Shen Mue, Chu Chu Rocket, Space Channel 5 en Samba di Amigo waren stuk voor stuk een verademing tussen de afgezaagdheid van de zoveelste Tomb Raider-aflevering en de nieuwste nutteloze update in de FIFA-voetbalreeks.

eBay boekt winststijging
Het Amerikaanse eBay, het grootste veilinghuis op internet, heeft in het vierde kwartaal een nettowinst behaald van 25 miljoen dollar (58,5 miljoen gulden), exclusief bijzondere posten, tegen 5,1 miljoen dollar in 1999. De omzet steeg van 73,9 tot 134 miljoen dollar. Over heel 2000 bedroeg het nettoresultaat 58,6 miljoen dollar tegen 18,3 miljoen dollar het jaar ervoor. De jaaromzet ging met 92 procent omhoog naar 431,4 miljoen dollar.

Internet in China
Het aantal Chinezen dat toegang heeft tot internet is in het jaar 2000 gegroeid van 8,9 naar 22,5 miljoen mensen, zo meldt het China Internet Network Information Centre. Het Aziatische land heeft in het totaal 1,3 miljard inwoners. De toename had vooral plaats in de eerste helft van het jaar. In de tweede helft daalde het aantal aanmeldingen met 30 procent. De verwachting is dat het aantal in de toekomst zal toenemen wegens de recente daling van de telefoontarieven. Dat maakt internet toegankelijker voor gezinnen met een laag inkomen.

Winstval voor Sonera
Het Finse telecombedrijf Sonera heeft in het vierde kwartaal van 2000 de winst voor belastingen exclusief buitengewone posten zien kelderen met 72 procent tot 27 miljoen euro (59,4 miljoen gulden). Over heel 2000 steeg de winst voor belastingen van 497 miljoen naar 1,85 miljard euro. De omzet nam toe met 11 procent tot 2,1 miljard euro. (Bloomberg)

Tulip verhuist naar Amersfoort
Computerfabrikant Tulip vestigt zijn nieuwe hoofdkantoor in Amersfoort. Aan het einde van het kwartaal betrekt het een pand op het industrieterrein de Hoef. Tulip heeft zijn huidige hoofdkantoor in Rosmalen verkocht aan telecombedrijf Libertel. De verhuizing naar Amersfoort is onderdeel van de herstructurering waarmee Tulip de bedrijfsvoering wil verbeteren en de vaste lasten wil verlagen. (ANP)


Wie in een discussie doorgaans al snel het onderspit delft, kan zijn communicatieve vaardigheden bijspijkeren op de site van het Nederlandse Debat Instituut. Ervaren debaters leveren praktische tips om spreekangst te overwinnen en geven bezoekers inzicht in retorica, de leer van het overtuigen. Het debat 'heeft aangetoond talenten van mensen naar boven te brengen die anders verborgen zouden blijven', aldus het instituut.
(www.debat.org)

NRC Webpagina's
19 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad