U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
IJsberichten
Dankzij het avondnieuws ben ik bijna door het ijs gezakt. Want wat Het Journaal zegt, doe je meteen. Schip op het strand en er staat dankzij het avondnieuws meteen vijftien kilometer file voor de kust. Schaatsers op het scherm en de menigte begeeft zich braaf met ijzers en al naar het dunne ijs. Het romantische verlangen om te glijden in de winterzon is velen op een nat pak komen te staan, hoorde ik gisteren. Gelukkig zijn er geen doden gevallen.


T V   V O O R A F :


De val van een 'nuttige idioot'
De spectaculairste val in de Nederlandse naoorlogse politieke geschiedenis is die van mr. W. Aantjes, die 7 november 1978 aftrad als fractieleider van het CDA in de Tweede Kamer. Dat deed hij nadat was gebleken dat hij sinds het einde van de oorlog had verzwegen dat hij, tewerkgesteld als postbode in het Oost-Duitse Güstrow, zich najaar 1944 bij de SS in Hamburg had aangemeld om terug te kunnen keren naar Nederland. Daarmee was het politieke doodvonnis een feit van een "gereformeerde bonder" uit Bleskensgraaf die in 1959 debuteerde in de toenmalige ARP in de Tweede Kamer en daar in twintig jaar zó naar links opschoof dat hij, terecht of niet, een externe darling - misschien zelfs een 'nuttige idioot' - van progressief Nederland werd.


F I L M   V O O R A F :


Bye Bye Blue Bird
Er groeit gras op de daken van de huizen, en in café Nátur in het hoofdstadje Tórshavn biljarten blonde meiden. In de haven dobberen vissersschepen, en tussen de heuvels staan wat onschuldige vogelaars, maar de Faerøer eilanden zijn minder idyllisch dan de natuurvorser door zijn verrekijker kan zien.


NRC Webpagina's
19 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad