U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Leger Filippijnen laat Estrada vallen
De top van het Filippijnse leger heeft vanmorgen de steun voor president Joseph Estrada ingetrokken. Opperbevelhebber Angelo Reyes verklaarde dat het leger, bestaande uit 130.000 man, voortaan onder commando staat van vice-president Gloria Macapagal-Arroyo

Clinton zegt de natie vaarwel
In een laatste tv-toespraak heeft president Clinton gisteravond afscheid genomen van het Amerikaanse volk. Hij maakte van de gelegenheid gebruik drie waarschuwingen aan het adres van zijn opvolger te uiten.

Kamer eist beter presteren Spoorwegen
De Tweede Kamer eist van de Nederlandse Spoorwegen (NS) betere prestaties. Dat bleek gisteren tijdens overleg met de Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat.

Huizenprijzen veren weer op
De prijs van woningen is in december hersteld van de zwakte die de woningmarkt in oktober en november kenmerkte. Dit blijkt uit nog niet gepubliceerde gegevens van het kadaster over december.

Amerikaanse fysici zetten licht even stil
Twee groepen Amerikaanse natuurkundigen zijn er onafhankelijk van elkaar in geslaagd om licht stil te zetten, even vast te houden en op commando weer te laten gaan.

Congo meldt dood van Kabila
Met een oproep aan de strijdkrachten om de gewapende oppositie de kop in te drukken, heeft de Congolese regering gisteravond eindelijk de dood van president Kabila bekendgemaakt.

Pieper weg als topman bij L&H
Voormalig Philips-bestuurder Roel Pieper stapt op als president- commissaris bij het in surseance verkerende Belgische spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie. Pieper vertrekt uit eigen wil.

Schade RSI moet vergoed worden
Voor het eerst is een bedrijf veroordeeld wegens het veroorzaken van RSI bij een werknemer. De rechter in Middelburg bepaalde dat transformatorproducent Zee Elektronics uit Goes de schade moet vergoeden aan een 39-jarige oud-werknemer die aan RSI lijdt.

Parijs: genocide Armeniërs erkend
Het Franse parlement heeft gisteren unaniem een wet aangenomen waarin wordt erkend dat het Armeense volk in 1915 slachtoffer is geweest van door de Turken gepleegde volkerenmoord in de nadagen van het Ottomaanse Rijk.

Einde dialoog met Montenegro
President Vojislav Kostunica van Joegoslavië lijkt geen heil meer te zien in voortzetting van de dialoog met Montenegro. Volgens hem zijn de standpunten over een mogelijke afscheiding van Montenegro niet te overbruggen.

Kwakkelweer
Morgen vrij veel bewolking en aan de kust een (winterse) bui. In de nacht en ochtend plaatselijk mist en lichte vorst. Maxima 1 tot 3 graden. Vooruitzichten tot en met woensdag: zondag nog vrij koud, daarna dooi met vrij veel regen en wind. Middagtemperatuur oplopend naar 8 graden.


NRC Webpagina's
19 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad