U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Liefde per internet loopt uit op moord

Door onze correspondent
TEL AVIV, 19 JAN. Een 16-jarige enthousiaste Israëlische internetter uit Ashkelon heeft zich door een Palestijns meisje op het net laten verleiden en is met een grote som geld op zak bij Ramallah door Palestijnen vermoord.

Ofer Rahum voerde enkele maanden een intensieve internetcorrespondentie met zijn nog onbekende Palestijnse liefde. Het eerste onderzoek in deze internetmoord heeft uitgewezen dat de Palestijnse de Israëlische jongen verleidde naar Jeruzalem te komen. Vandaar reisde Ofer Rahum in haar auto met haar naar Ramallah. Nabij deze Palestijnse stad op de westelijke Jordaan-oever werd hij door Palestijnen doodgeschoten. De Palestijnse vriendin en de moordenaars reden daarna snel weg. Een van de moordenaars reed met het lijk in een andere auto naar een buitenwijk van Ramallah en deponeerde het naast de verlaten auto. Aanvankelijk vermoedde de Palestijnse politie dat het om een vermoorde Palestijnse collaborateur ging. Pas gisteren waren er indicaties dat het ging om Ofer Rahum die dinsdag zonder zijn ouders of vrienden in te lichten niet naar school ging in Ashkelon maar de bus naar Jeruzalem nam om zijn internetvriendin te ontmoeten. Uit gegevens van de mobiele telefoon van Ofer Rahum kon de politie opmaken dat hij in de buurt van Ramallah was gekomen. Het is de Israëlische politie nog niet duidelijk of de moord om nationalistische redenen is gepleegd of dat het om een geraffineerde roofmoord gaat. Waarom Ofer Rahum veel geld op zak had is evenmin duidelijk. De politie zoekt op zijn computer naar antwoorden op deze en andere vragen. De Palestijnse politie heeft vanmorgen enkele Palestijnen gearresteerd die ervan worden verdacht de hand te hebben gehad in de moord. Het zou gaan om mensen die bij de Palestijnse politie bekend staan als misdadigers. De Palestijnse leider Yasser Arafat heeft Israël zijn verontschuldigingen voor de moord op Ofer Rahum aangeboden. Premier Ehud Barak zei gisteravond de moord zeer hoog op te nemen. "De daders zullen worden gestraft", zei hij. Volgens Barak wordt het vredesoverleg met de Palestijnen door dergelijke moorden bemoeilijkt.

Ondertussen is er sprake van dat Israël en de Palestijnen op voorstel van Arafat volgende week in het Egyptische Taba, nabij Eilat, tien dagen lang intensieve besprekingen zullen voeren om alsnog tot een kaderovereenkomst te komen voor de Israëlische verkiezingen op 6 februari.

NRC Webpagina's
19 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad