U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
Nieuwsrubriek met groeipotentieel
De eerste reacties op 7 dagen, het nieuwe actualiteitenprogramma van de VPRO, liegen er niet om. "Oud nieuws, maar dan krejatief sienematografisch vertaald", oordeelde deze krant, een dag nadat het programma ten doop werd gehouden.


T V   V O O R A F :


Een vrouwelijke Bijlmer
Na de Tweede Wereldoorlog bouwden veel ex-koloniën compleet nieuwe hoofdsteden. Ze moesten symbolen worden voor een nieuw begin, maar ironisch genoeg namen ze daarvoor vaak beroemde Westerse architecten in de arm. Zo mocht de Zwitserse Fransman Le Corbusier Chandigarh, de hoofdstad van de Indiase deelstaat Punjab ontwerpen.


T V   V O O R A F :


Niet zomaar een popprogramma
Twaalf jaar na de natuurlijke dood van TopPop, komt BNN met een Nederlandse versie van het legendarische, Britse, Top of The Pops. "Dit is heel iets anders dan de clips die je de hele tijd al ziet en waar de artiest soms niet eens in voorkomt."


F I L M   V O O R A F :


Eigenlijk een verdomd leuke tijd
Soldaat van Oranje is de beroemde Nederlandse speelfilm uit 1979, gemaakt door Paul Verhoeven. Met de toen beroemdste jongeren uit het Nederlandse acteursbestand. Rutger Hauer is daarna wereldberoemd geworden; de anderen geenszins in vergetelheid geraakt.


F I L M   V O O R A F :


Dead man walking
Richard Klinkhamer kreeg deze week zes jaar celstraf voor de moord op zijn vrouw. De neo-nazi die afgelopen juni in Dessau een Mozambiquaanse immigrant doodtrapte, werd onlangs veroordeeld tot levenslang, wat in de praktijk neerkomt op vijftien jaar. Dit klinkt allemaal erg mild vergeleken bij de VS, waar moordenaars kunnen rekenen op de doodstraf.


NRC Webpagina's
9 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad