U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Indische letteren, Tempo Doeloe.... en toen. Herhaling van literaire programmaserie rond een halve eeuw onafhankelijkheid van Indonesië. Iedere keer staan een of twee schrijvers met een Indisch verleden centraal. Radio 5, 15.02-16.02u.

Weekendcafé. Te gast zijn toneelspeelster Cox Habbema, die ooit furore maakte in het grauwe Oost-Berlijn. En schrijfster Marijke Höweler geeft een wekelijks terugkerende kijk op en onder de grachtengordel. Radio 2, 16.00-18.00u.

Spektakel. Cultureel magazine met special over de Nederlandse graficus-kunstenaar M.C. Escher. Radio 5, 17.02-18.02u.

Volgspot-live. Met vandaag als gast cabaretière Nilgün Yerli, bekend van de vorig jaar wegens ruzie opgeheven cabaretgroep Turkish Delight. Naast de door haar gekozen muziekfragmenten zijn onder andere mini-concerten te horen van accordeonist Regis Gizavo en de Nederlandse groep Noujoum Raï. Radio 2, 22.00-0.00u.

4FM. Trombonist Bruce Fowler vertelt over zijn eigen muziek, fossielen, Frank Zappa, Captain Beefheart en zijn musicerende broers. Radio 4, 23.00-0.00u.

ZONDAG

OVT. Na de gesproken column van Aya Zikken, een gesprek met Ellie Smolenaars, auteur van het jubileumboek van de 100-jarige bond voor vijftig-plussers, en een tweeluik over de geschiedenis van camping De Fransche Kamp bij Bussum. Radio 1, 10.00-12.00u.

Klassiekenzo. Johanette Zomer werkte enige jaren als microbiologisch analist voordat ze een zangopleiding aan het conservatorium begon en uitgroeide tot een van de meest gevraagde sopranen van Nederland. Voor haar radio-optreden wordt zij begeleid door pianist Arthur Schoonderwoerd. Radio 4, 13.00-14.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Anton Moonen vertelt over zijn 'Kleine encyclopedie van het snobisme', IKV-medewerker Marijan Lucas praat over verzoenings- en terugkeerprojecten in Bosnië en Evert van Bodegom van Kerken in Actie doet verslag van zijn reis door Indonesië. Radio 5, 13.02-15.00u.

Diskotabel. Dirigenten Jac van Steen, Jurjen Hempel en Paolo Giacometti vergelijken twee uitvoeringen van het Pianokwintet opus 44 van Robert Schumann. Verder een nieuwe cd van het Orpheus Chamber Orchestra en het werk van de Nederlandse compo nist Richard Hol. Radio 4, 16.30-17.15u.

Uit het Nieuws. Ger Vaders, oud-hoofdredacteur van het Nieuwsblad van het Noorden vertelt over de Molukse treinkaping in Wijster, die hij aan den lijve ondervond. Radio 1, 20.00-21.00u.

Jazz op 4. Opnamen van trio De Boo, Barlow, Schuster tijdens de Zomer Jazz Fietstour van 2 september jongstleden. Radio 4, 23.00-0.00u.

NRC Webpagina's
9 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad