U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Wereldleiders in slotverklaring: rol VN versterken
NEW YORK, 9 SEPT. Wereldleiders hebben vrijdagnacht aan het einde van hun driedaagse top in New York de Millennium Verklaring aangenomen. Hierin staat een reeks plannen om de rol van de Verenigde Naties in de 21ste eeuw te versterken. De negen pagina's lange verklaring geeft een overzicht van de problemen in de wereld die moeten worden aangepakt.

Explosie in China eist 100 levens
PEKING, 9 SEPT. Een "catastrofale explosie" heeft volgens de autoriteiten gisteravond in de Noordwest-Chinese stad Urumqi aan ongeveer honderd mensen het leven gekost. Een voertuig geladen met te vernietigen explosieven ontplofte plotseling in een buitenwijk van de stad, aldus het persbureau Xinhua. Ook twintig andere voertuigen en huizen liepen schade op.

Defensie wil af van milieutaak
AMSTERDAM, 9 SEPT. Het ministerie van Defensie wil af van zijn omstreden Bureau Advies Milieuzaken (BAM). Dat blijkt uit een brief van het ministerie, die volgens bronnen bij Defensie gisteren in de ministerraad is besproken. Het Defensiebureau raakte in opspraak in de nasleep van de vuurwerkramp in Enschede.

Forse daling van prijs vat olie
ROTTERDAM, 9 SEPT. De olieprijs is vrijdag fors gedaald, vooruitlopend op de vergadering van de Opec, het kartel van olieproducerende landen, morgen in Wenen. Verwacht wordt dat de Opec de productie zal opvoeren. De prijs van een vat Brent-olie in Londen daalde met 2 dollar tot minder dan 33 dollar.

Blokkades gaan door in Frankrijk
PARIJS, 9 SEPT. De blokkades van bijna honderd Franse olieraffinaderijen en -opslagplaatsen door transportondernemers gaan door ondanks oproepen van de leiding van hun belangrijkste vakbond, de FNTR, de acties te beëindigen. Ook de boerenbonden hebben actievoeders opgeroepen een einde te maken aan de wegversperringen bij oliedepots.

Williams in finale
NEW YORK, 9 SEPT. Na Lindsay Davenport heeft Venus Williams zich vrijdagavond geplaatst voor de finale van de US Open. De Amerikaanse versloeg in New York de Zwitserse Martina Hingis in drie sets: 4-6, 6- 3 en 7-5.


NRC Webpagina's
9 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad