U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

TV   V O O R A F :
Zomergast Geert Mak
De televisieavond van schrijfster Kristien Hemmerechts, afgelopen zondag in deel 1 van Zomergasten, was niet geschikt voor kijkers met een zwakke maag. Na het zien van de beelden uit de pornofilm Monsterfotzen 2 zal de vulva voor velen nooit meer dezelfde zijn. Toch was het een geslaagde uitzending. Zonder in gemakkelijk moraliseren te vervallen gaf Hemmerechts er blijk van te hebben nagedacht over de verwording van televisie tot een 'peepshow voor voyeurs'.


T V   V O O R A F :


De zwierige kunstjes van de zingende katten
Over succes gesproken: de musical Cats speelt nu in Londen in zijn negentiende jaar. De voorstelling ging er in 1981 in première en trekt sindsdien avond aan avond een volle zaal. Als de aantrekkingskracht blijft voortduren - en daar ziet het wel naar uit - breekt spoedig het moment aan dat de jongste dansers in de show pas na het begin van Cats geboren werden. De voorstelling blijft wonderwel overeind, terwijl Andrew Lloyd Webber twintig jaar geleden niets dan spot oogstte toen hij besloot een musical te maken op basis van de kattengedichtjes van T.S. Eliot.


F I L M   V O O R A F :


Zij keek vanonder haar wimpers vandaan
Hoe mooi kan een film beginnen: de camera zoomt in op een topografische kaart van de Caraïbische Zee, om uit te komen bij de haven van Fort-de-France, Martinique, anno 1940. En hoe mooi kan een filmcarrière beginnen: Lauren Bacall was nog maar negentien jaar oud toen ze in de klassieker To Have and Have Not debuteerde als zwoele dievegge en zangeres, naast de immer coole Humphrey Bogart. "Anybody got a match?" is haar eerste zin, terwijl ze een beetje scheef in de deuropening hangt.


F I L M   V O O R A F :


Picnic at hanging rock
"Boodschappen doe je maar bij Albert Heijn", is een vaak gehoorde uitroep van kunstenaars die niet gediend zijn van een rol als maatschappelijk orakel. Daartegenover staan de dogmatici, die een kwestie zo rechtlijnig mogelijk uitwerken om vervolgens tot een oordeel te komen dat de wereld scherp verdeelt in goed en slecht. Tussen deze twee uitersten opereren de ware kunstenaars; zij brengen onderwerpen van belang te berde, maar laten het oordeel aan de kijker.


F I L M   V O O R A F :


Neuspeuterende spermatozoïden
Beavis en Butt-head zijn passé. Nieuwe getekende helden als de jongens van South Park, Cow and Chicken en Johnny Bravo hebben hun plaats ingenomen.


NRC Webpagina's
5 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad