U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Nederlandse banken verdacht
Grote Nederlandse bankinstellingen en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) worden door de Europese Commissie verdacht van het maken van illegale prijsafspraken. Zij hebben nog drie maanden de tijd om een mogelijke boete van de Commissie te ontlopen, die maximaal tien procent van de omzet kan bedragen.

Kamer terug van reces om landbouw
De Tweede-Kamerleden van de commissie voor Landbouw moeten volgende week vervroegd terugkomen van reces. De commissie houdt dan een spoedvergadering over het verbod op negen bestrijdingsmiddelen, dat sinds eind juli van kracht is.

Venetiaan president Suriname
Voorzitter Ronald Venetiaan van de creoolse Nationale Partij Suriname (NPS) is gisteravond met grote meerderheid gekozen tot de nieuwe president van Suriname. In het 51 zetels tellende parlement kreeg hij 39 stemmen achter zich, ruim voldoende voor de noodzakelijke tweederde meerderheid. Venetiaan was tussen 1991 en 1996 ook staatshoofd van Suriname.

Stuk metaal op startbaan was niet van Concorde
De ramp vorige week dinsdag met de Franse Concorde is mogelijk veroorzaakt door een metalen strip die op de startbaan lag en die niet afkomstig was van het verongelukte toestel. Dat heeft de Franse ongevallenraad gisteren bekendgemaakt.

Meer doden Creutzfeldt-Jacob
Het aantal patiënten dat is overleden aan de nieuwe vorm van de ziekte van Creutzfeldt-Jakob, die wordt veroorzaakt door het eten van gekkekoeienvlees, stijgt met 33 procent per jaar. Dat schrijven onderzoekers in het Britse blad The Lancet.

Regels tegen misbruik au pairs
Het ministerie van Justitie heeft regels opgesteld voor gastgezinnen van au pairs in Nederland. Au pairs mogen niet langer worden beschouwd als werkster of fulltime oppas.

Blad stopt hetze tegen pedofielen
Onder sterke druk van politie en regering heeft het Britse schandaalblad News of the World besloten zijn omstreden 'named and shamed'-campagne, waarbij namen, adressen en foto's van pedofielen worden gepubliceerd, stop te zetten.

Boekelo taboe voor Grolsch
Bierbrouwer Grolsch mag geen nieuwe brouwerij bouwen in Boekelo. Dat heeft de Raad van State, het hoogste rechtscollege in Nederland voor bestuurlijke zaken, gisteren bepaald.

'Afstaan spelers club beperken'
Feyenoord wil geen spelers meer belangeloos afstaan aan de nationale elftallen uit hun land van herkomst. De club moest vorig seizoen een aantal buitenlandse voetballers lange tijd missen omdat ze voor hun nationale team waren opgeroepen.

Beetje zon
Weersverwachting voor zondag: In het westen en noorden tamelijk bewolkt en kans op motregen. Elders droog. Temperaturen van 18 graden aan zee tot 22 graden in het binnenland. Weinig wind. Vooruitzichten tot en met donderdag: Af en toe zon. Temperaturen tot circa 24 graden.


NRC Webpagina's
5 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad