U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. In deze uitzending gaat het om de schendingen van mensenrechten in Nederland en psychologische hulp via internet. Radio 5, 14.02-15.00u.

Weekendcafé. Gesprek met de Delftse hoogleraar Frits Schoute over de haalbaarheid van woningen op zee en een handelaar in televisie-ideeën. Ook het Nederlands Kamerorkest dat geen subsidie meer krijgt. Radio 2, 16.02-18.00u.

Faros. Serie over de geschiedenis van Rome en Italië waarin historicus Herman Beliën vanmiddag vertelt over de Via della Riconcilliazione en Het Sint Pietersplein. Radio 5, 16,02-17,00u.

Spektakel. Enkele vroegere vrienden van de overleden politicus Joop den Uyl (Adriaan Morriën, Milo Anstadt en Huub Oosterhuis) praten over zijn liefde voor de literatuur en de gedichten die hij in zijn studententijd onder het pseudoniem Ernst Noack schreef. Radio 5, 17.02-18.00u.

Easy listening. Opnamen van beroemde en vergeten filmsongs door Tony Bennett, Julie London, Louis Armstrong, Dusty Springfield, Doris Day, Fred Astaire, Nancy Wilson, Dionne Warwick, Harry Nilsson, George Michael en Sting. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Aandacht voor o.a. een fotoproject over energieproductie en energiegebruik over de hele wereld; afval van kauwgom en plastic; landschapsbeheer; botulisme; verwaarlozing en mishandeling van huisdieren en maatregelen om te voorkomen dat reeën in de provincie Flevoland worden doodgereden. Radio 1, 8.10- 10.00u.

OVT. In het eerste uur een herhaling van het programma Aardse zaken over 100 jaar cabaret en 100 jaar censuur. Met o.a. Wim Ibo, Jules de Corte, Gerard Cox, Ivo de Wijs, Piet te Nuyl, Guus Vleugel, Annie M.G. Schmidt e.v.a. Ook de vroegere omroepbazen die bepaalde liedjes verboden, worden aan de tand gevoeld. In het tweede uur het eerste deel van een serie over portretten van arbeiders: de Drentse veenarbeider Jo Platje. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. In het eerste uur een portret van CDA-senator Jos van Gennip die ruim acht jaar directeur was van het wetenschappelijk instituut voor het CDA en zich beijvert voor een ethisch reveil. In het tweede uur een reportage over de bijwerkingen van het gebruik van de combinatietherapie voor HIV-geïnfecteerden. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Gast is Ivo van Hove, binnenkort artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam. Verder een optreden van Filip Jordens die gezien wordt als de nieuwe Jacques Brel in België. Radio 2, 16.02-18.00u.

MAANDAG

Radio 5-documentaire. Herhaling van een twee jaar oude documentaire over mensen die gek worden van apparaten en machines die alleen nog maar digitaal geprogrammeerd kunnen worden. Maar er zijn ook whizzkids die de digitale mogelijkheden liever zo snel mogelijk zien groeien. Radio 5, 13.05-13.50u.

Ophef & vertier. Een herhaling van 5 juli 1999 waarin recensenten over het theater en het schrijven van toneelrecensies praten. Radio 5, 14.02-16.00u.

Radio uit. Lang gesprek met Kristin Feireiss, directeur van het Nederlands Architectuur Instituut in Rotterdam. Zij kondigde onlangs haar vertrek aan. Radio 5, 17.02-17.50u.

NRC Webpagina's
5 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad