U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Een kleine SMS-guerrilla
De censor bestaat. Op de teletekstpagina 'mobilsjov', een babbelhoekje van de televisiezender TMF en telecomaanbieder Ben, heet hij 'ADMINISTRATOR'. Gisteravond, even over tienen, ontstond een kleine guerrilla tegen deze door Ben ingestelde waakhond van de goede smaak.

Brits blad stopt hetze tegen pedofielen
Onder sterke druk van politie en regering heeft het Britse schandaalblad News of the World besloten te stoppen met zijn omstreden 'named and shamed'-campagne, waarbij namen, adressen en foto's van pedofielen worden gepubliceerd.

KPN struikelt over Bulgaarse bureaucratie
KPN verkeert in raadsels over de mislukte overname van het Bulgaarse staatstelecombedrijf BTC. De meningen over het afketsen van de deal lopen nogal uiteen.

KPN'er Wierenga heeft buik vol van Bulgarije
Henk Wierenga heeft even zijn buik vol van Bulgarije. Een jaar geleden toog hij als gevolmachtigde onderhandelaar van KPN naar het Oost- Europese land om daar het staatstelecomconcern BTC te kopen. Vorige maand leek de deal in kannen en kruiken. Deze week keerde Wierenga met lege handen terug. "Als je mij vraagt of er van Bulgaarse kant sprake was van onvermogen, dan zeg ik daar volmondig ja op."

Amsterdam krijgt in 2001 decoders
Amsterdammers kunnen nog tot 1 september 2001 een televisiepakket van 32 zenders ontvangen zonder daar extra voor te betalen. Daarna wordt een basispakket van vijftien zenders ingevoerd en moeten mensen die extra zenders willen ontvangen daar apart voor betalen. Hoe het basispakket er precies uit gaat zien en wat achter een decoder verdwijnt is nog niet bekend. (ANP)

Uitstel PlayStation 2
Liefhebbers van computerspelletjes moeten een maand langer wachten op de introductie van de Sony PlayStation 2. Gisteren verschoof Sony de introductiedatum in Europa naar 24 november. Oorspronkelijk zou de spelcomputer op 26 oktober op de markt worden gebracht. Het elektronicabedrijf wijt het uitstel aan de grote vraag en het beperkte aantal beschikbare exemplaren. Ook de prijs van de 'game console' zal veel fans teleurstellen. In de VS, waar de lancering in oktober wel gewoon doorgaat, kost het apparaat 299 dollar (ongeveer 725 gulden). De Europese consument moet echter rond de 450 euro (f990 gulden) neertellen.

BSA krijgt 1.000 tips
De Business Software Alliance (BSA) in Nederland heeft in het eerste halfjaar bijna duizend tips gekregen over illegale software. Die leidden in 59 gevallen tot juridische stappen tegen verkopers of gebruikers van computersystemen. In heel Europa ging de softwarepolitie, een initiatief van producenten als Microsoft en Apple, ruim 5.000 keer over tot actie. BSA heeft in Europa voor in totaal meer dan 2,5 miljoen dollar (6,2 miljoen gulden) schikkingen trof met illegale gebruikers.

Gerucht World Online
De koers van internetaanbieder World Online is gisteren in de laatste tien minuten met 5 procent gestegen op de Amsterdamse. De reden was een bericht van persbureau Reuters over een mogelijke fusie van World Online, het 'bedrijf van Nina Brink', met het Italiaanse Tiscali. Samen zouden de twee de op één na grootste internetaanbieder in Europa worden met bijna 5 miljoen gebruikers.

Sterke groei bij Disney
Amusementsconcern Walt Disney heeft in het derde kwartaal zijn bedrijfsresultaat met 20 procent zien stijgen tot 1,2 miljard dollar. De omzet steeg met 9 procent tot 6 miljard dollar. Vooral de mediadivisie, waaronder televisiemaatschappij ABC valt, liet een sterke groei zien. Ook de resultaten van de themaparken vielen mee. Een van de meest succesvolle tv-shows was Who Wants to be a Millionaire. (Bloomberg, ANP)


Een notitie gekrabbeld op een kassabon, een telefoonnummer op de achterkant van een bierviltje, het onduidelijke handschrift van de huisarts: het is nu eindelijk na te maken met de computer. Met het programmaatje Word Perhect kun je 'slordig schrijven'. Zelf ziet het programma er al even schots en scheef uit. Eenmaal geschreven tekst kan niet gewist worden. Een druk op de backspace-toets veroorzaakt slechts doorgekraste tekens. Je moet het printen en met een schaar fatsoeneren. Terug in de tijd: schrijven met de ongemakken van pen en papier.
(www.chisenhale.org.uk/ch2/index.asp)

NRC Webpagina's
5 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad