U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Stunt van Britse tabloid: na borsten nu pedofielen
Het is komkommertijd en de onopgeloste lustmoord op een achtjarig Brits meisje die al drie weken in het nieuws is blijft vast niet nóg een week goed. Dat zijn existentiële problemen voor een Brits boulevardblad dat alleen op zondag uitkomt en het moet hebben van grote letters en blote borsten. The News of the World, de 'zondagseditie' van de tabloid-krant The Sun waarvan de meeste lezers dezer dagen op Ibiza liggen te braden, verzon een list.

Journaal-presentatrice Pia Dijkstra zoekt diepgang
Ze wilde journalist of actrice worden en vond de middenweg als een inhoudelijk georiënteerde presentator van het Journaal. Nu vertrekt Pia Dijkstra naar de AVRO. Een netwerk van deskundigheid.

Big Brother trekt helft kijkers Spanje
Met een mega-uitzending sloot de commerciële zender Telecinco dit weekeinde Gran Hermano, de Spaanse versie van Big Brother, af. Na negentig dagen ongekende kijkdichtheid, polemiek en massahysterie, koos het publiek uiteindelijk de uit Cádiz afkomstige Ismael tot winnaar.

Website publiceert geheimen CIA
Een Amerikaanse website heeft gisteren geheime CIA-documenten gepubliceerd over een ontmoeting in 1998 tussen de Amerikaanse en Japanse inlichtingendiensten. Daarin wordt uitgelegd hoe de CIA werkt en op welke landen de spionnen van de Verenigde Staten zich concentreren: Iran, China, Noord-Korea, Cuba en Rusland.

Okinawa levert slechts mooie voornemens op
Nog voor het einde van dit jaar moet er een nieuwe ronde onderhandelingen komen over liberalisering van de wereldhandel. Dat is een van de weinige concrete afspraken die de G8-leiders afgelopen weekeinde maakten.

Met een kristalletje de wereld rond
Mijn ouders hadden in de jaren vijftig geen radio-distrubitie. "Dat is voor die rooien", zei m'n moeder altijd en daarmee bedoelde ze de door haar verafschuwde aanhangers van de PvdA en de VARA. Wij hadden een echte radio, een modern gestileerde Philips waar namen als Hilversum, Hamburg en Stavanger trots op de zenderzoeker stonden.

Misschien weer tv in Afghanistan
Het streng-islamitische Talibaan-bewind van Afghanistan overweegt om het geldende verbod op televisie te verzachten. Op voorstel van het ministerie van Informatie en Cultuur wordt thans in de hoofdstad Kabul nagedacht over de mogelijkheid om het medium televisie in te zetten voorverspreiding van de islam onder de bevolking, zo heeft onderminister Abudr Rahman Hotak gezegd na afloop van een seminar over de rol van de media. Onder de Talibaan, die het overgrote deel van Afghanistan onder controle hebben, is elke vorm van amusement, ook televisie kijken, verboden. Daarentegen is de radio zeer populair. (Reuters)

Journalist voor de rechter
Een Egyptische journalist moet zich voor de rechtbank verantwoorden wegens belastering van de rector van de Al Azhar universiteit, het beroemdste en meest prestigieuze onderwijsinstituut in de islamitische wereld. De journalist, Mohammed Ahmed al-Gheity, werkzaam bij het blad Al-Midan, had de rector verantwoordelijk gesteld voor wat hij omschreef als "de verslechtering van het onderwijsniveau" aan de Al Azhar universiteit. Als hij schuldig wordt bevonden, kan Al-Gheity drie jaar gevangenisstraf krijgen. (AP)


"Alles over radio", meldt de site Radionieuws.nl. En inderdaad lijken radiofans op deze site naast het laatste nieuws over dit medium, ook de geschiedenis van de radio, informatie over alle radiozenders, de laatste luistercijfers en cases over het nut van adverteren op de radio, te kunnen vinden. Wie dacht dat het einde van de radio nabij was, komt door deze site wel op andere gedachten.
(www.radionieuws.nl)

NRC Webpagina's
24 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad