U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Drukdrukdruk
De zomer is de tijd van de invallers: vreemde bestuurder op de tram, vreemde portier achter de balie, vreemde televisiecriticus. Ik kijk een week televisie en schrijf voor de krant wat ik ervan vind. Het is een eigenaardig beroep, want iedereen vertelt op de zaak al iedere ochtend wat zij/hij van de vorige avond vindt. Ik ben een uitzondering omdat ik, behalve het nieuws, de afgelopen tien jaar praktisch geen televisie heb gezien. Dit bij wijze van introductie.


T V   V O O R A F :


Gezellige tijden in Yorkshire
James Herriott was ooit de doelman van Birmingham City, maar werd vooral bekend omdat James Alfred Wight (1916-1995) diens naam koos voor de hoofdpersoon van zijn autobiografische romans over een dierenartsenpraktijk op het Noord- Engelse platteland. De klassieke tv-serie die de BBC daar van maakte wordt de komende weken in hoog tempo nogmaals op het scherm gebracht.


F I L M   V O O R A F :


Monday in october
Stelt u zich voor: de aarde wordt ontdekt door een intelligent en bovendien welwillend buitenaards ras. Aanvankelijk is het even schrikken, maar al gauw blijkt dat de wezens frisse ideeën aandragen om aardse problemen als voedselverdeling, malaria en aids te helpen oplossen, terwijl wij hen weer kunnen bijstaan in de dingen waar zij mee zitten. En een aantal decennia later lijkt het al alsof ze er altijd geweest zijn - we weten niet anders meer. Wie dan een klassieke sciencefiction film uit de vorige eeuw zou bekijken, zo één met een 'take me to your leader'-scène erin, zou waarschijnlijk verbaasd-nostalgisch glimlachen. Ach ja, zo dachten we toen.


NRC Webpagina's
24 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad