U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

VNU moet pc-blad terughalen

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 15 JULI. VNU moet tienduizenden exemplaren van het blad Computer Idee terughalen uit de winkels. Dit heeft de president van de Haarlemse rechtbank gisteren bepaald in een door Canal+ aangespannen kort geding. Computer Idee, een blad voor beginnende computerhobbyisten, deed in het jongste nummer uit de doeken hoe via een computerprogramma gratis kan worden gekeken naar de programma's van Canal+. De betaalzender eiste onmiddellijk dat uitgever VNU de bladen uit de handel neemt. Canal+ zegt schade te lijden.

Voor de methode die het blad beschrijft moet de kijker beschikken over een computer met ingebouwde televisiekaart en een speciaal programma. Dit kan gratis worden opgehaald van verscheidene plekken op het internet. Het blad Computer Idee noemt met name home.wanadoo.nl/~ esnel, waar het programma CableCrypt Decoder is te halen. Geluid kan hiermee niet worden gedecodeerd.

Volgens de rechter zet Computer Idee aan tot het plegen van strafbare feiten. VNU moest vanochtend alle 7.000 verkooppunten laten weten dat alle exemplaren terug moeten naar de uitgever.

VNU gaat in hoger beroep, zegt directeur D. Molman van VNU Business Publications. Tevoren was met mediajuristen overlegd. "We hadden Canal+ zelfs gevraagd om te reageren, maar dat wilden ze niet."

NRC Webpagina's
15 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad