24/7 Media Europe ad
Dinsdag 6 juni 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
NRC Handelsblad heeft een nieuwe site voor leerlingen en docenten in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs: studiehuis.nrc.nl.
Opbrengst GSM-veiling naar 18-jarigen? Geef je mening in de stemming.
Achtergronden bij de overdracht van Nieuw-Guinea in Dossier Vrijheid voor de Papoea's
Het monopolie van de oliemaatschappijen en de hoge benzineprijzen in Economie voor jou.
Gerrit Komrij, dichter des Vaderlands, maakte een sonnet "Leegte na de ramp".
Expo 2000 in Profiel.
In het nieuws:
Dossier Rechtszaak Bouterse
Dossier EK 2000
Dossier Enschede
Dossier Srebrenica
Dossier Telecom

Euro 2000


Een koe ligt dood onder een gebouw in de Midden-Turkse stad Cerkes, die vanochtend is getroffen door een zware aardbeving. Bij de aardbeving, die een kracht had van 5.9 op de schaal van Richter, vielen zeker twee doden en veertig gewonden. In Ankara, 100 kilometer zuidwaarts, vluchtten duizenden in paniek uit hun huizen.
(Foto AP)

Jakarta zoekt steun Nederland
De Indonesische regering heeft Nederland verzocht de overdracht van voormalig Nederlands Nieuw Guinea aan Indonesië te herbevestigen en de Indonesische territoriale integriteit te onderstrepen. Nederland zal daar niet op ingaan.

Onbegrip Jakarta over vrijheidsdrang Papoea's
De 'vrijverklaring' van het jongste Papoeacongres heeft politiek Jakarta op stang gejaagd. Diplomaten stellen de Indonesische regering echter gerust en de militairen houden het hoofd koel.

Convenant over aanleg van tweede Maasvlakte
De gemeente Rotterdam en een aantal milieugroeperingen hebben gisteren een overeenkomst bereikt die de aanleg van een Tweede Maasvlakte mogelijk maakt en die tegelijkertijd voorziet in de aanleg van 750 hectare nieuwe natuur in de regio rond Rotterdam.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag
24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
Melkertbanen?
Busbanen!
Trambanen!

De 'ontboering' van het platteland
Elke dag verdwijnen er gemiddeld tien boerenbedrijven. Eén op de vier boeren leeft op de armoedegrens, blijkt uit recente CBS-cijfers. Over stille armoede in een bloeiende economie.

Explosie van grondprijzen nekt de boer
De wereldmarkt noopt de boer tot uitbreiding van zijn bedrijf. Maar gestegen grondprijzen en ruimtegebrek staan dat in de weg.

 
Sleutelen aan Vreemdelingenwet
Staatssecretaris Cohen heeft de afgelopen weken met de coalitiepartijen op kousenvoeten gewerkt aan de nieuwe Vreemdelingwet.

Raketschild onvergelijkbaar met Reagans SDI
Los van de politieke bezwaren zijn er nog veel technische problemen op te lossen voordat Clintons rakettenschild werkelijkheid kan worden.

Joods Overleg stapje dichter bij akkoord
Het Centraal Joods Overleg is het gis teren eens geworden met de Nederlandse Vereniging van Banken over de hoogte van het bedrag dat de basis wordt voor de schadevergoeding voor onteigening van joods bezit.

Casema wil netwerk Essent
Kabelmaatschappij Casema, een dochter van France Telecom, is in gesprek over de overname van het kabelnetwerk van het energiebedrijf Essent. Dat hebben beide bedrijven bevestigd. Hun samengaan kan stuiten op bezwaren van de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

Bondscoach zet Klok uit volleybalploeg
Bondscoach Toon Gerbrands heeft libero Marko Klok gisteren uit de Nederlandse volleybalselectie gezet. Aanleiding is de vakantie die de speler, tegen de afspraak in, opnam vlak voor de start van de World League, ruim twee weken geleden.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Tweemaal liberaal
De fractieleiders van PvdA en VVD blijven van elkaar houden. Nadat de sociaal-democraat Melkert op het PvdA-congres anderhalve week geleden de deur voor Paars-3 openhield, heeft gisteravond zijn collega Dijkstal een vergelijkbare intentieverklaring afgegeven.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement