U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Jakarta zoekt steun Nederland
De Indonesische regering heeft Nederland verzocht de overdracht van voormalig Nederlands Nieuw Guinea aan Indonesië te herbevestigen en de Indonesische territoriale integriteit te onderstrepen. Nederland zal daar niet op ingaan.

Convenant over aanleg van tweede Maasvlakte
De gemeente Rotterdam en een aantal milieugroeperingen hebben gisteren een overeenkomst bereikt die de aanleg van een Tweede Maasvlakte mogelijk maakt en die tegelijkertijd voorziet in de aanleg van 750 hectare nieuwe natuur in de regio rond Rotterdam.

Ambtstermijn Franse president naar vijf jaar
De ambtstermijn van Franse presidenten zal voortaan vijf jaar belopen in plaats van zeven jaar. President Jacques Chirac acht deze termijn meer in overeenstemming met een "moderne democratie", zo maakte hij gisteren bekend in een langverwachte televisie-uitzending.

De Oekraïne: Tsjernobyl sluit op 15 december
De kerncentrale van Tsjernobyl wordt op 15 december van dit jaar definitief gesloten. Die toezegging deed gisteren de Oekraïense president, Leonid Koetsjma, aan zijn Amerikaanse ambtgenoot Clinton, aan het begin van diens bezoek aan de Oekraïne.

M. van Zuijlen verlaat Kamer
Marjet van Zuijlen (PvdA) vertrekt uit de Tweede Kamer. Van Zuijlen heeft een functie als senior-consultant aanvaard bij Deloitte & Touche. Zij legt haar Kamerlidmaatschap per 1 september neer.

Dijkstal blij met 'liberale' PvdA
VVD-fractieleider Dijkstal ziet goede mogelijkheden om na deze kabinetsperiode de samenwerking met de PvdA voort te zetten. Volgens Dijkstal is de PvdA in denken sterk opgeschoven in de richting van de VVD.

Kamerleden voor onderzoek lek
Twee Tweede-Kamerleden willen dat minister Korthals laat uitzoeken hoe het mogelijk is dat twee vertrouwelijke verklaringen uit het onderzoek naar de IRT-affaire zijn uitgelekt naar NRC Handelsblad.

Zelfde eis in hoger beroep Bouterse
Het Haagse OM heeft in hoger beroep wegens grootschalige cocaïnehandel 16 jaar cel en 4 miljoen gulden boete geëist tegen de ex-legerleider van Suriname Bouterse. De eis is vrijwel identiek aan de veroordeling die Bouterse vorig jaar door de rechtbank in Den Haag is opgelegd.

Reisverbod EK Duitse hooligans
Vlak voor het begin van het Europees kampioenschap voetbal heeft de Duitse politie zestig gewelddadige hooligans een verbod opgelegd om naar Nederland en België te reizen. "Desnoods sluiten we deze Chaoten op", aldus een Duitse minister.

VN-missies
De Tweede Kamer vindt dat ze niet voldoende door het kabinet wordt geïnformeerd over de Nederlandse deelname aan VN-vredesmissies. Zij wil in de toekomst ook worden ingelicht over niet-deelname.


NRC Webpagina's
6 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad