U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
World Online op de beurs
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S c h a k e l s
World Online

29 maart 2000

Beursgang World Online ontbeerde openheid en regie
De beursgang van World Online is, behalve voor de verkopende aandeelhouders, op een financiële zeperd uitgedraaid. Internet is een allemanssport, beleggen in Internet- bedrijven niet. De afgang is het verhaal van hebzucht, schijnheiligheid en het verwoestende werk van grote beleggers die zich als een financiële kudde gedragen.

28 maart 2000

"Ik had dit liever niet gezien"
De beursintroductie van World Online is uitgelopen op een koude douche voor de nieuwe aandeelhouders. Hebben de banken hun huiswerk goed gemaakt? Moeten beleggers beter beschermd worden? Vijf vragen voor beursdirecteur Möller.

Brink houdt belang WOL vast
Bestuursvoorzitter Nina Brink van World Online heeft nog altijd een belang van 2,60 procent in World Online. Dat heeft financieel bestuurder R. Huisman van World Online vanmorgen gezegd.

27 maart 2000

World Online naar nieuw dieptepunt
De koers van het aandeel World Online heeft vanmorgen een nieuw dieptepunt bereikt op 23,50 euro, iets meer dan de helft van de introductiekoers van 43 euro anderhalve week geleden. Tegen de middag noteerde World Online 12 procent lager op 24,50 euro.

24 maart 2000

Koersval World Online domper voor personeel
Een deel van de medewerkers van World Online heeft een flinke tegenvaller moeten incasseren. Ze konden van hun werkgever grote bedragen lenen om aandelen in het eigen bedrijf te kopen, maar zagen hun nieuwe bezit deze week fors in waarde dalen. World Online stelde voor de beursgang 22 miljoen euro (ruim 48 miljoen gulden) beschikbaar voor renteloze leningen van een jaar, waarmee de 1250 werknemers aandelen in de Internetaanbieder konden kopen. Dat is gemiddeld bijna 39.000 gulden per persoon. Hoeveel geld World Online uitleende, en aan hoeveel mensen, weigert het bedrijf te zeggen. De aandelen World Online gingen voor 43 euro naar de beurs en noteren nu zo'n 30 euro. Van paniek onder medewerkers die schuld maakten om te speculeren op koerswinst zou geen sprake zijn, zegt World Online. Het bedrijf sluit niet uit de rentevrije periode te verlengen als personeel daadwerkelijk in de problemen komt.

21 maart 2000

Beursgang lijkt duurbetaald
Ging World Online vrijdag veel te duur naar de beurs? Niet alleen beleggers lijden schade. De afkalvende koers kan het bedrijf mogelijk een half miljard euro aan kapitaal schelen.

20 maart 2000

World Online onderuit op de beurs
De koers van World Online is maandagmorgen op de Amsterdamse effectenbeurs gedaald tot ver onder de introductieprijs van 43 euro waartegen het aandeel afgelopen vrijdag naar de beurs werd gebracht.

UPC en World Online flink naar beneden
Een hogere Nasdaq-index kon niet verhinderen dat UPC vanmorgen ver terug moest op de Amsterdamse beurs. Het aandeel daalde met 7,2 procent en werd onder de zwaargewichten alleen voorbijgestreefd door World Online, dat ruim 8 procent inzakte.

18 maart 2000

Veel geschreeuw, weinig WOL
Geslaagd is de beursgang van World Online (WOL) strikt genomen wel. Maar daar is ook alles wel mee gezegd. De slotkoers van 43,20 euro, een winst van 0,5 procent, zal niet geweest zijn wat bedrijf, banken én beleggers in gedachten hadden.

'Nina Brink zit op de Bahama's'
Het gesprek van de dag in de Jaarbeurs is natuurlijk de ogenschijnlijk impotente koers van Internetprovider World Online. "Ik heb het de hele tijd gezegd: het is allemaal een grote illusie geweest", zegt Raúl Ezechiels (24), een economiestudent uit Groningen, die het uitblijven van de verwachte koersexplosie mijlenver zag aankomen.

World Online miljardair Wessels met Nina Brink in zaken
World Online brengt Rijssen z'n eerste miljardair. Maar bouwer Dik Wessels heeft meer belangen: Van de A van Van Agt tot de Z van Zadelhoff.

Duikeling World Online

17 maart 2000

Beursgang World Online een teleurstelling
De beursgang van de internet-aanbieder World Online is vanmiddag uitgelopen op een teleurstelling. De aandelen werden op de beurs geïntroduceerd voor 43 euro, openden aanvankelijk op 50,20 euro maar eindigden uiteindelijk bij het sluiten van de beurs 16.30 uur op een koers van 43,20 euro, vlak boven de introductiekoers.

Beursgang laat niemand koud
Internetbedrijf World Online kreeg vanmiddag notering aan de beurs. Blijdschap bij de familie Brink, die nu miljardair is. Op de beurs Geldzaken was men minder enthousiast.

Explosie World Online blijft uit
De verwachte koersexplosie bij de beursgang van World Online, de grootste beursgang uit de Nederlandse geschiedenis, is vanmiddag uitgebleven. De eerste notering van het aandeel, dat voor 43 euro werd uitgegeven, bedroeg 50,20 euro, een winst van ruim 16 procent. Maar na de opening zakte het aandeel snel weg.

Eerdere artikelen over World Online


World Online is een zeepbel (16 maart 2000)

World Online scoort slecht (16 maart 2000)

Hot.com (16 maart 2000)

Lucht betrekt boven tech-sector (15 maart 2000)

Eigenaar World Online bouwde een bedrijf op basis van lucht (13 maart 2000)

Internet-goud moeilijk grijpbaar (9 maart 2000)

De macht van het idee (8 maart 2000)

Abonnee op Internet steeds minder waard (7 maart 2000)

Internet-rijken verslaan oud geld met gemak (4 maart 2000)

World Online 12 mld euro waard (2 maart 2000)

World Online op zoek naar waardering (1 maart 2000)

World Online verliest 200 miljoen (25 februari 2000)

Grootste beursgang ooit (25 februari 2000)

Beurs zet deur open voor Internetfonds (30 december 1999)

Een nieuw bakje Japanse zoutjes (5 februari 2000)

World Online verliezer in wedstrijd: e-mail 'op straat' (19 juni 1998)

Consument weerloos op lek Internet (11 juni 1998)

Opnieuw beveiligingslek bij aanbieder Internet ontdekt(8 juni 1998)

Beveiligingslek Internetaanbieder World Online (6 juni 1998)

NRC Webpagina's
31 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)